2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNem volt jelentkező a balassagyarmati Ipoly Bútorgyár utódcégére

Nem volt jelentkező a balassagyarmati Ipoly Bútorgyár utódcégére


zsebEgyetlen ajánlat sem érkezett a balassagyarmati Ipoly Design Bútorgyártó (IDB) Kft. vagyonelemeire, ezeket most már darabonként is értékesítenék - mondta Szabó Ferenc felszámoló az MTI-nek hétfőn.


A Budapest Holding Zrt. felszámolója elmondta: komoly érdeklődés sem volt a nagy hírű Ipoly Bútorgyár egyik utódcégeként működő kft. kéziszerszámokat, alkatrészeket, faipari marófejeket, CNC fúrókat tartalmazó, összesen 3,8 millió forintos vagyonelemeire. Szabó Ferenc hozzátette: az első, sikertelen pályázat után újabbat már nem ír ki, az elemeket várhatóan darabonként értékesíti.

A felszámoló közölte: a termelés újraindítására nincs esély Balassagyarmaton. Az iroda- és szállodabútorokat gyártó, 1951-ben alapított Ipoly Bútorgyár 2007-es felszámolása után az Axelo Kft. működtette tovább a céget, de az új társaság is a felszámolás sorsára jutott. A munkát a telephely és a gyártóeszközök zömének bérlésével az IDB Kft. folytatta.


Szabó Ferenc tájékoztatása szerint az IDB-nek 2007 végén nettó 38,6 milliós árbevétele volt, ami 2008-ban már elérte a 78 millió forintot, de 2009-ben 26, 2010-ben 2 milliós veszteséggel zárt. A hitelezőknek 13 millió forinttal tartozó kft. felszámolását 11 dolgozója kezdeményezte 2010 tavaszán.


Működése idején az Ipoly Bútorgyár vásárlói közé tartozott a Külügyminisztérium, az OEP, a Vegyépszer, vagy a Mol. Utódcégei a gyár eszközeivel, a korábbi piaci kapcsolatokra építve akarták folytatni a termelést.

 

Forrás: MTI/Nógrád24

 

2011-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite