2018. június 22., péntek - Paulina
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNemzetközi keresőakcióban Nógrád megye különleges mentői

Nemzetközi keresőakcióban megyénk különleges mentői


Két héttel az eltűnése után derült fény arra, hogy feltehetőleg a Sajó folyó sodorhatta el azt az idős szlovákiai férfit, akit azóta kerestek az ottani hatóságok. Ennek ismeretében felkutatására a Szlovák Köztársaság teljes területén illetékes, bősi székhelyű Központi Rendeltetésű Különleges Mentőszolgálat a napokban szervezett kiterjedt keresőakciót, amelybe bekapcsolódott a szlovák szervezet magyarországi partnere, a szügyi székhelyű Cserhát Mentőkutyás Egyesület, valamint a salgótarjáni Karancs Speciális Mentőszolgálat is.

specialismentok

A nemzetközi összefogással megvalósuló mentőakció keretében csónakokkal fésülték át a Sajó szóba jöhető szakaszát, köztük annak Magyarország területén lévő, Velkenyétől Kazincbarcikáig húzódó, mintegy 30 kilométer hosszú részét. A kutatás során a mentőegységek a folyó vízfelszíne mellett átvizsgálták a növényzettel benőtt folyópartot is, munkájukat pedig mentőkutyák, hőkamerák, quadok, és a levegőből HD-minőségű élőképet továbbítani képes drónok segítették.

specialismentok1

A Nógrád megyei különleges mentők pályafutásában eddig még soha nem próbált, nagy kiterjedésű folyami kutatás rengeteg új szakmai tapasztalattal gazdagította az abban részt vevő szervezeteket, egyben bizonyította, hogy a Cserhát Mentőkutyás Egyesületnek a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Inepex Kft. támogatásával kifejlesztett mentési térinformatikai rendszere a folyami kutatások során is rendkívül hatékonyan használható, amely magas színvonalú és gyors döntéstámogatást biztosít a mentés irányítója számára.

specialismentok2

 

Forrás: Nógrád24

 

2014-10-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite