2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNépi kezdeményezést indít Salgótarjánban az MSZP

Népi kezdeményezést indít Salgótarjánban az MSZP


Népi kezdeményezést indít Salgótarjánban az MSZP; az aláírásgyűjtéssel azt akarják elérni, hogy a fideszes többségű városvezetés vonja vissza az új parkolási rendről, valamint a módosított helyijárati buszmenetrendről hozott határozatot - mondta az ellenzéki párt önkormányzati frakcióvezetője szerdán az MTI-nek.

Salgótarján


Dóra Ottó elmondta: miután a jegyző hitelesíti az aláíróíveket, 30 napjuk lesz, hogy összegyűjtsék legalább a lakosság öt százalékának aláírását - ez Salgótarjánban most 2.050 -, ez esetben a közgyűlésnek napirendre kell tűznie a kérdéseket. Mint kifejtette: elhibázottnak tartják az áprilistól életbe lépő parkolási rendet, ami a lakókat és a város belső területein tevékenykedő vállalkozásokat is hátrányosan érinti, mert azt eredményezné, hogy az emberek abban a városszéli bevásárlóközpontban vásárolnának, ahol ingyenes a parkolás.


Az MSZP javaslata az, hogy az állandó lakcímmel rendelkezőknek továbbra se kelljen drágább díjat fizetniük és ne kelljen bérletet venniük azért, hogy házaik előtt parkolhassanak, illetve ne terjesszék ki a fizetős területeket. A menetrend ügyén azért változtatnának, mert februártól közel egyharmaddal csökkentették a buszok számát, és mint Dóra Ottó mondta, ez olyan helyzeteket teremt, hogy munkába, iskolába nem jutnak el dolgozók, gyerekek, illetve órákat kell várni a munkaidő végén a következő járatig.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite