2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonNépszámlálás - Több mint hétszázezer háztartás szolgáltatott adatot interneten

Népszámlálás - Több mint hétszázezer háztartás szolgáltatott adatot interneten


A háztartások 16,4 százalékából, összesen 730 ezer lakcímről érkeztek be interneten kitöltött népszavazási kérdőívek vasárnap délután két óráig; az elektronikus összeírás lehetősége vasárnap éjfélkor ér véget, a népszámlálás azonban tovább folytatódik, papíralapú kérdőíven október 31-ig lehet válaszolni a kérdésekre - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

internetketto

Virágh Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy október 1-je óta Budapesten a háztartások több mint egynegyede válaszolt interneten a népszámlálási kérdésekre; a Közép- és a Nyugat-Dunántúl régióban 18 százalék, illetve a feletti az adatszolgáltatási arány; Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun és Békés megyében viszont 10 százalék körüli az elektronikus válaszadás.

Az adatok lényegében tükrözik a háztartások internetes bekötöttségének arányát a régiókban - hívta fel a figyelmet a szóvivő.
Virágh Eszter elmondta, hogy időarányos csaknem 50 százalékos az összes, az interneten és a számlálóbiztosoknak leadott kérdőívek kitöltöttségének együttes aránya, egyes kisebb településeken a biztosok már be is fejezték az összeírást, elmaradás inkább a nagyobb városokra jellemző - tette hozzá.

Interneten https://www.enepszamlalas.hu/q/ címen vasárnap éjfélig lehet kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit. Ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papíralapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet. A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor "az adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.

 

Forrás :MTI / HÍR PORT 24

 

2011-10-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite