2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNépszerű az új "személyi" Salgótarjánban is

Népszerű az új "személyi" Salgótarjánban is


Az erkölcsi bizonyítvány kiállítása és több esetben a személyazonosító okmányok pótlásának eljárása is ingyenes január elsejétől az illetéktörvény módosítása révén.

szemelyi2

A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát is ingyenesen állítják ki. Ugyancsak illetékmentes a jövőben a cégkivonat, a cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okirat, de térítésmentes a vállalkozói igazolvány kiadása vagy egy üzlet működési engedélyével kapcsolatos eljárás. Első alkalommal a jogosítványt is illetékmentesen kaphatja mindenki.

Az adóhatósági igazolásokat is ingyenesen adják ki - tájékoztatta a Rádió Focus-t dr. Szabó Sándor, Nógrád megye kormánymegbízottja. Ugyancsak ingyenesen pótolják az ellopott vezetői engedélyt, gépjármű forgalmi engedélyt és törzskönyvet, de ezt ez esetben rendőrségi jegyzőkönyvvel kell igazolja az állampolgár.

Az így kiállítandó új okmányok a régi érvényességéig lesznek újra gyártva, amennyiben közben a lejárat frissítésre kerül (orvosi vizsgálat, illetve új műszaki vizsga révén), a pótlásért ez alkalommal is fizetni kell.

A változások között az egyik legszembetűnőbb az új személyazonossági igazolvány lett; az újévben igénylők már az adóazonosító jelet és TAJ-számot is tartalmazó igazolványt kapják az igényléstől számított 8 munkanapon belül.

A Salgótarjáni Járási Kormányablakban csak 2016 első munkanapján 71 igénylést adtak le az állampolgárok.

 

Forrás: radiofocus.hu/NOGRAD242016-01-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite