2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNevelőotthonban élő gyerekek táboroznak Salgótarjánban

Nevelőotthonban élő gyerekek táboroznak Salgótarjánban


Különösen hátrányos helyzetű, nevelőotthonokban élő gyerekek részére szervez környezetvédelmi tábort Salgótarjánban a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány.

Salgótarján1

A július 9. és 16. között megrendezésre kerülő táborban mintegy 60 gyerek vesz részt Salgótarján eresztvényi városrészében, erdei környezetben szervezik a táborozást, ahol a 10-14 éves gyerekek a pihenés és a szórakozás mellett színes programok keretében tanulhatják meg az élővilág védelmének fontosságát, és ismerhetik meg környezetünk rejtett értékeit - tájékoztatta az MTI-t Kun Pál, az alapítvány elnöke.

Kirándulást tesznek a gyerekek Salgó várába, a Boszorkánykőre, a Medves fennsíkra és a bányatavak vidékére is. Végigjárják a geológiai tanösvényt, tájékoztatást kapnak a régi bányászatról és megismerik az erdők élővilágát. A szakmai programot Drexler Szilárd, a Karancs-Medves Alapítvány kuratóriumának elnöke állította össze.

Az elmúlt 17 évben összesen 2662 gyermek nyaralhatott az alapítvány jóvoltából. A résztvevőket, a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetségének Magyarországi Egyesülete választja ki, és ők biztosítják a kísérő pedagógusokat is.

A táborozást teljes egészében a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány szervezi és fizeti, szakmai közreműködő az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium.


Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite