2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonNincs terrorveszély, de összeült a Terrorellenes Koordinációs Bizottság

Nincs terrorveszély, de összeült a Terrorellenes Koordinációs Bizottság


terrorelharitas01A testületet Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorhálózat vezetőjének likvidálása miatt hívta össze Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ vezetője. A hatóságok ismét azt hangsúlyozták, hogy nincs olyan információ, amely szerint Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne.


A Terrorelhárítási Koordinációs Bizottság ülésére az elmúlt napok nemzetközi eseményei miatt vált szükségessé - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, Magyarország a terrorizmus elleni küzdelemben szövetséges nemzetekkel közösen részt vállal Európa biztonságnak megőrzésében. A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai megerősítették: "egyik szervezetnél sem keletkezett olyan információ, amely szerint Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne".


A testületi tagok megállapodtak abban, hogy tekintettel a kialakult helyzetre még szorosabbra fűzik együttműködésüket és minden, a témával kapcsolatban felmerülő információt azonnal megosztanak egymással. A közleményben emlékeztettek: a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot a kormány abból a célból hozta létre, hogy előmozdítsa a nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben vállalt kötelezettségeink teljesítését, az országot esetlegesen fenyegető terrorcselekmények felderítését, azok megelőzését. Feladata a nemzetbiztonsági és a rendvédelmi szervek munkájának összehangolása, az információáramlás segítése.


A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai a polgári és katonai titkosszolgálatok vezetői, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője.


Barack Obama amerikai elnök vasárnap éjjel jelentette be, hogy az Egyesült Államok egy katonai műveletben végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével. Az elnök közölte, hogy az akciót egy kis létszámú amerikai csoport hajtotta végre Pakisztánban. Barack Obama a múlt héten adott parancsot Bin Laden megsemmisítésére.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite