2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
NagyvilágNincs túlélője a kubai gép katasztrófájának

Nincs túlélője a kubai gép katasztrófájának


ATR 72-21240 kubai és 21 külföldi utazott az Aerocaribbean SA kubai légitársaság azon gépén, mely csütörtök kora esteaz ország középső részén található Sancti Spíritus tartományban lezuhant.


Nincs túlélője a kubai repülőgép katasztrófájának - közölte péntek hajnalban a kubai polgári légiforgalmi hatóság.
A lezuhant kubai repülőgépen utazó 28 külföldi állampolgár közül 17 latin-amerikai, 10 pedig európai volt - közölte péntek hajnalban a kubai televízió.


A 17 latin-amerikai közül kilenc argentin volt, hét pedig mexikói. Az európaiak között három holland, két-két német és osztrák, valamint francia és olasz állampolgárságú is utazott a Santiago de Cuba városából Havannába tartó gépen.


Holló Krisztián havannai magyar konzul arról tájékoztatott, hogy a kubai hatóságoktól kapott információik szerint az utasok között 40 kubai és 21 külföldi volt. A külföldi utasok állampolgársága egyelőre nem ismert, így egyelőre nem tudni, hogy magyarok voltak-e közöttük. Erre vonatkozóan a kubai belügy-, illetve a külügyminisztériumtól várják a mielőbbi tájékoztatást - közölte a kubai magyar nagykövetség diplomatája.


A konzul elmondta, hogy a katasztrófa helyi idő szerint csütörtök kora este, nem sokkal 18 óra előtt az ország középső részén található Sancti Spíritus tartományban Guasimal kisváros közelében történt. Értesülése szerint a roncsokat megtalálták, a szerencsétlenségnek szemtanúi is voltak, és a hatóságok azonnal katasztrófaelhárító egységeket, mentőosztagokat, illetve orvosokat vezényeltek a helyszínre. Ugyanakkor - mint közölte - teljes hírzárlatot rendeltek el.


A hatóságok közlése szerint a szerencsétlenül járt gép az Aerocaribbean SA kubai légitársaság ATR 72-212 típusú utasszállító repülőgépe. A repülésügyi hatóságok szerint helyi idő szerint 17 óra 42 perckor a gép vészjelzést adott le, utána azonban megszakadt minden rádióösszeköttetés.


A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. A kubai hatóságok különbizottságot hoztak létre az okok feltárására.

Az ATR 72-212 olasz-francia gyártmányú, turbópropelleres, értesülések szerint meglehetősen régi repülőgép, amely csakis belföldi járatokon közlekedik.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite