2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedNMHH: a mobil-előfizetőkre hátrányos döntés született

Frekvencia-árverés - NMHH: a mobil-előfizetőkre hátrányos döntés született


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint a mobil-előfizetőkre hátrányos döntés született azzal, hogy a Fővárosi Törvényszék jogerősen hatályon kívül helyezte a hatóságnak a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait.

mobil

A törvényszék ítélete szerint a negyedik mobilszolgáltató MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a hálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett akkor újabb frekvenciablokkokat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében sajnálatának adott hangot, hogy a három nagy mobilcég indítványára született bírósági döntés következtében a közeljövőben "jelentős akadályokba ütközhet egy nemzeti tulajdonban lévő negyedik mobilszolgáltató piacra lépése".

"Az NMHH-nak továbbra is határozott meggyőződése, hogy egy negyedik mobilcég megjelenése a hazai mobiltelefon- és mobilinternet-felhasználók millióinak javát szolgálja, elősegíti a legkorszerűbb telekommunikációs szolgáltatások gyorsabb elterjedését és csökkenti az árakat" - fogalmaz a közlemény.

Az NMHH szerint a döntés következtében előállt helyzet hátrányosan érinti a pert kezdeményező mobilcégeket, mivel vissza kell adniuk a 900 megaherzes tenderen elnyert frekvenciacsomagjaikat, és emiatt le kell állítaniuk a már működő szolgáltatásokat.

A döntés az NMHH megítélése szerint nem kedvez a magyar mobil-előfizetőknek sem, akik így "csak később juthatnak hozzá a legkorszerűbb szolgáltatásokhoz, és a nagyobb piaci versenyből adódó árcsökkenés előnyeitől is elesnek, vagyis hátrányba kerülnek más európai országok előfizetőihez képest".

"Az NMHH a kialakult helyzet ellenére továbbra is nyitott minden olyan együttműködésre és kezdeményezésre, ami a hazai előfizetők javát szolgálja, és a magyar telekommunikációs piac egészséges versenypiaci fejlődését segíti elő" - szögezi le az NMHH Kommunikációs igazgatósága az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-09-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite