2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNMH: több hiányosság vezethetett a keddi Nógrád megyei munkabalesethez

NMH: több hiányosság vezethetett a keddi Nógrád megyei munkabalesethez


Egy jogosítvánnyal nem rendelkező idénymunkás volt az a férfi, aki kiesett egy felborult traktorból és meghalt Szilaspogonyban - közölte a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) szerdán az MTI-vel.

Rendőr autó002

A baleset kedden történt a Nógrád megyei település külterületén az erdőben végzett tisztítási munka közben. A traktor hátramenetben közlekedett a földúton, de letért az útról, megindult a lejtőn, majd többször átfordult a tengelye körül és a 31 éves zabari férfi kiesett a járműből, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A munkaügyi hivatal közleménye szerint vélhetően több műszaki és biztonsági hiányosság is hozzájárult a balesethez.

Hozzátették: a tragédia helyszínét jelenleg is vizsgáló Nógrád megyei munkavédelmi felügyelők elsődleges információi szerint a baleset idején használt traktor egy egyéni vállalkozó tulajdona, aki idénymunkásként alkalmazta a baleset áldozatát. A vállalkozó a baleset idején már nem volt a helyszínen, így a vélhetően több műszaki, biztonsági hiányosság mellett használt traktort a jogosítvánnyal nem rendelkező idénymunkás vezette tovább.

A munkavédelmi felügyelők azonnali intézkedésként felfüggesztették a fakitermelést a baleset helyszínén.

A felboruló munkagépen a baleset idején két munkavállaló tartózkodott, egyikük még időben leugrott a megbillenő gépről - olvasható a közleményben.

Az idei év első felében erdőgazdálkodási, fakitermelési munka közben 100 ember szenvedett munkabalesetet, melyek közül négy halálos volt - írták.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite