2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Önkormányzati választások 2010Nőellenes lépés lenne a gyermektelenségi adó

Nőellenes lépés lenne a gyermektelenségi adó


MSZP logoAz MSZP szerint "nőellenes" intézkedés lenne, ha bevezetnék az úgynevezett gyermektelenségi adót.


Szanyi Tibor, az ellenzéki párt kampányfőnöke telefonos tájékoztatóján azt mondta: a "kormánypárti boszorkánykonyhákban" olyan ötletekkel játszanak - majd tesztelik ezeket egy-egy politikusi nyilatkozattal -, mint például a gyermektelenségi adó bevezetése. A politikus emlékeztetett, a történelem során ugyan léteztek ilyen adók, de szerinte ez helytelen irányú gondolkodás, a gyermeknevelés költségeit ugyanis nem a gyermektelen nőknek kell megfizetniük, hanem az egész társadalomnak.
A kampányfőnök szólt arról is, hogy a minimálbér megadóztatása ugyancsak szerencsétlen ötlet, hiszen "tudvalévő", a minimálbéresek zöme vidéki kistelepülésen élő nő.
"Mind a két intézkedés - főleg így egyben - kifejezetten nőellenes, márpedig a nőknek legkevésbé sem további megszorításokra van szükségük, hanem több figyelemre" - összegezte Szanyi Tibor.
A kampányfőnök emellett azt mondta: "ha megnézzük az országban azt, hogy a különböző gyermekjóléti intézmények hogyan működnek (...), egyértelműen ki lehet mondani, a szocialista vezetésű önkormányzatokban ennek egy kiterjedt kultúrája van".
Boross Péter volt miniszterelnök a Heti Válasznak augusztus végén azt mondta, nem ért egyet az adócsökkentéssel, mert ha alacsonyak az adók, a népszaporulat növelését célzó kedvezmények jelképesek lesznek, "azaz marad a különadó mint megoldás, hogy a gyereket nem nevelők is arányosan járuljanak hozzá a közös jövőhöz". A téma meddő nőket érintő vonatkozása kapcsán azt mondta, "nem kell érzelmi kérdést kreálni az ügyből", a nemzet jövőjéhez vagy gyerekneveléssel, vagy különadó fizetésével lehet hozzájárulni, akinek fontos a nemzet jövője, nem tekinthet pusztán magánügyként a gyermekvállalásra.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök később ezzel kapcsolatban közölte, nem támogatná gyermektelenségi adó bevezetését, ezzel szemben annak a híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite