2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Választás 2010Nógrádban is van területi listája az MDF-nek

Nógrádban is van területi listája az MDF-nek


MDF01A Területi Választási Bizottság (TVB) hétfőn nyilvántartásba vette az MDF területi listáját Nógrád megyében. A TVB hétfőn délután öt jelölőszervezet területi listáját már nyilvántartásba vette, a hatodik párt, az MDF listája azért volt bizonytalan, mert egy képviselőjelölt visszalépett, egy másik pedig a szükséges 750 helyett csak 747 érvényes ajánlószelvénnyel rendelkezett - mondta Barta László, a Területi Választási Iroda vezetője.

A főjegyző ismertette: mivel Nógrád megyében négy választókerület van, két képviselőjelölt megléte kell a területi lista nyilvántartásba vételéhez. Az MDF szécsényi jelöltjét a helyi bizottság azért nem vette nyilvántartásba, mert - kettős ajánlás és adathibák miatt - a leadott 776 ajánlószelvényéből csak 747 volt érvényes.

A TVB tagjai hétfőn este Szécsényben ellenőrizték a szelvényeket. Barta László közölte: az érvényesek között találtak még egy érvénytelent, így a jelöltnek csak 746 szelvénye van, vagyis nem lehet nyilvántartásba venni.

A salgótarjáni választókerületben visszalépett Eötvös Mihály képviselőjelölttel - az MDF alelnökével - kapcsolatban viszont a választási eljárási törvény azon rendelkezését alkalmazták, miszerint "nem érinti a listaállítás jogát az, ha az egyéni választókerületi jelölt kiesett." Eötvös Mihályt egyébként február 26-án vették nyilvántartásba, és visszalépését vasárnap jelentette be.

Kisorsolták a listák sorrendjét is, így a jelölőszervezetek az alábbi sorrendben szerepelnek majd a szavazólapokon: Jobbik, MSZP, Magyar Kommunista Párt, Fidesz-KDNP, MDF, Lehet Más a Politika.

 

2010-03-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite