2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrádban kutatók hajnalával várják az érdeklődőket

Kutatók éjszakája - Nógrádban kutatók hajnalával várják az érdeklődőket


A Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódva "Kutatók Hajnalát" tartja pénteken Salgótarjánban a város önkormányzata, a Semmelweis Egyetem és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár - közölte a rendezvénynek otthont adó Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója az MTI-vel.

Balassi Bálint Megyei Könyvtár


Molnár Éva elmondta: programsorozatuk a salgótarjáni könyvtárban reggel hétkor kezdődik. A délelőtt folyamán öt kutató mutatja be tudományterületének eredményeit: Dobó-Nagy Csaba Rágcsálhatunk-e üvegen? címmel arról tart előadást, hogy lehet-e üvegből fogtömést készíteni, Tóth Miklós pedig arról beszél, hogy miért a szív az emberi test motorja. Azt, hogy milyen képalkotó és ultrahangtechnikákat használnak az emberi test megismerésében, Csajági Eszter ismerteti. Beck Zoltán arról tart előadást, hogy mikro-keringés nélkül miért nincs élet. Szalai Tamás Dömötör, a Semmelweis Egyetem Mentális Egészségtudományok doktori iskolájának pszichológusa előadásának témája pedig az evészavarok, az anorexia és a bulimia.


A Kutatók Éjszakáját kilencedik alkalommal rendezik meg Magyarországon. Egész Európában egy napon, szeptember utolsó péntekjén, idén szeptember 26-án tartják az eseményt, amelynek deklarált célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és szórakoztató formában tárja az érdeklődők elé az egyes tudományterületek aktuális eredményeit. Tavaly a Kutatók Hajnala nemcsak az országos rendezvény első állomása volt, hanem egyben Nógrád megye innovációs nyitásának szimbóluma is.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite