2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonNógrádi: Papp Istvánnak semmi köze a HM-hez

Nógrádi: Papp Istvánnak semmi köze a HM-hez


Nógrádi GyörgyA biztonságpolitikai szakértő szerint Szudán térsége pár éven belül megindul a terrorizmus felé. Mindez, amit most látunk, ennek csupán az előjátéka. Nógrádi György a köztévében leszögezte: a magyar békefenntartó "kiszabadítása" ENSZ-feladat, a magyar honvédelmi tárcának semmi köze hozzá.


Az emberrablóknak volt annyi PR-érzékük, hogy megszólaltatták Papp Istvánt, és elmondatták vele, ami az ő szájukból kevésbé lett volna hihető Ez egy kiválóan felépített akció egy eleme volt - jelentette ki a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.


Nógrádi elmondta: a szóban forgó rádiót az Európai Unió hozta létre, és egy holland igazgatója van.
Ma éjjel az emberrablók jelentkeztek, és közölték, hogy váltságdíjat kérnek. Valamennyi a térségben történt hasonló esetben az emberrablók nagyon rövid időn belül jelentkeztek, megmondták, mennyi pénzt akarnak, ezt megkapták, és szabadon engedték az adott személyt - szögezte le a szakértő.


Nógrádi beszélt arról is: az ENSZ-nek vannak közvetítői, akiket arra képeztek ki, hogy ilyen esetekben hogyan kell tárgyalni. Valaki kifizeti ilyenkor a kért pénzt, ezt pedig az ENSZ mindig megtéríti.


A magyar Terrorelhárító Központtól négyen mentek ki, hogy lássák, mi történik, hogy gyakorlatot szerezzenek. Két magyar külképviseletet kért fel a Külügyminisztérium, ha bármi történik, segítsenek: az egyik Nairobiban, Kenyában van, a másik Egyiptomban, Kairóban. Ez a két képviselet, mely meghatározó távolságban van, az összes többi rendkívül messze esik - mondta a szakértő.


Minden, ami Papp Istvánnal kapcsolatos, ENSZ-feladat - szögezte le Nógrádi, hozzáfűzve: rosszul értékelik a helyzetet azok, akik szerint a honvédelmi tárca magára hagyta a békefenntartót, ő nyugállományú alezredes, másfelől civilként van kinn, a HM-nek semmi köze hozzá.


Hangsúlyozta: egy túszszabadító akció életveszélyes lenne, ezt soha a térségben senki nem csinálta. 55 helyen vannak darfurban ENSZ-erők, rengeteg feladatuk van, 22 ezer katona tartózkodik ott, és eddig már több mint 70 halott van, Papp István pedig nem katonaként van kinn, hanem civilként.


Nógrádi kijelentette: pár év múlva az egész térség megindul a terrorizmus felé, mindaz, amit most látunk, előjátéka ennek. Szudánban, Szomáliában, Jemenben annyira gyenge a központi kormány, úgy néz ki, csak idő kérdése, hogy a terroristák a helyükre lépjenek és újabb „afganisztánok, pakisztánok és irakok" jöjjenek létre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite