2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrádi főügyész: enyhe ítéletek születnek a megyében

Nógrádi főügyész: enyhe ítéletek születnek a megyében

Az ügyészség fokozza a súlyosítás iránti fellebbezéseket Nógrádban, mert a megyében működő bíróságok a legenyhébb ítéleteket kiszabó testületek közé tartoznak.


Az ügyészség fokozza a súlyosítás iránti fellebbezéseket Nógrádban, mert a megyében működő bíróságok a legenyhébb ítéleteket kiszabó testületek közé tartoznak - jelentette be a megyei főügyész sajtótájékoztatón, szerdán Balassagyarmaton. Tolvay Örs Csaba közlése szerint Nógrád megyében a megvádoltak 25 százalékát ítélik letöltendő szabadságvesztésre, míg az országos átlag 34 százalék.
Ez természetesen a bírói függetlenségbe "belefér" - fogalmazott. A főügyész elmondta, hogy a bejelentett ügyészi fellebbezések száma 2009-ben 115-ről 138-ra nőtt, ezek többsége a büntetés súlyosítását célozta. Ezeket a fellebbezéseket egy magasabb szintű bíróság bírálja el - tette hozzá.


Kovács Árpád katonai főügyész, a legfőbb ügyész helyettese újságírói kérdésre visszautasította, hogy az ügyészségnek politikai megfelelési kényszere lenne. A kérdés arra vonatkozott, hogy feltűnően sok, politikusokat érintő ügy került napvilágra a választások közeledtével. Kovács Árpád azt mondta: az ügyészséget egyetlen szempont befolyásolhatja, az igazság kiderítése."Az, hogy ezek az ügyek a választások előtt, vagy a választások után fognak előjönni, ha előjönnek, ahhoz a politikának az égvilágon semmi köze" - szögezte le. Kitért arra is, az ügyészség országosan 394.034 ügyet dolgozott fel. "Nem lehet megrendelésre ennyi feljelentést készíteni" - fűzte hozzá.

 

2010-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite