2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrádi rendőrök munkaértekezlete a hátrányos helyzetben élők megsegítéséért

Nógrádi rendőrök munkaértekezlete a hátrányos helyzetben élők megsegítéséért

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok dolgozóiból álló Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport 2013. május 10-én Balassagyarmat mellett a nyírjesi-üdülőtelepen tartotta meg feladat-meghatározó munkaértekezletét. A rendezvényen a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke is részt vett.

rendorsegtamogatas

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIO!A területi munkacsoport vezetője, Csík Csaba r. alezredes értékelte a 2012. évben elvégzett feladatokat, valamint tájékoztatta a jelen lévőket a főbb célkitűzésekről és arról, hogy a munkacsoport a jövőben milyen szerepet kíván ellátni a roma és a hátrányos helyzetben lévő lakosság problémáinak megoldásában, illetve a jogsértő cselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében.

A munkaértekezlet fő célja a 2013. évre kidolgozott - a roma és a hátrányos helyzetű személyeket érintő -munkatervben lévő feladatok megvalósítását befolyásoló tényezők megbeszélése, valamint tapasztalatok cseréje.

Az éves munkaterv egyik fő feladata a roma származású fiatalok számára szóló rendvédelmi programok megszervezése, valamint a rendészeti pályára irányítás érdekében a rendészeti szakközépiskolákról és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről történő folyamatos tájékoztató tevékenység.

Az értekezleten részt vevők fontosnak tartják a fiatalok részére olyan rendőrségi nyílt napok megtartását, melyek során megismerkedhetnek a rendőrség munkájával.

A munkacsoport és a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Kisebbségi Önkormányzat vezetői továbbra is fontos célként tűzték ki a fiatalok részére a baleset és bűnmegelőzési ismeretterjesztő előadások, nyári táborok megtartását, továbbá az iskolarendőr program alkalmazását főként olyan iskolákban, ahol hátrányos helyzetű roma fiatalok nagyobb számban tanulnak.

Az értekezleten a résztvevők megállapodtak, hogy szorgalmazzák hasonló találkozók és fórumok megtartását, melyre a jövőben meghívják majd a környező megyék hasonló munkacsoportjainak tagjait is tapasztalatcsere érdekében.

A rendőrség ezen együttműködésének hosszú távú célja a rendőrség és a hátrányos helyzetű roma kisebbség közötti konfliktus- és előítéletmentes viszony megteremtése, kiemelt figyelemmel a bűnmegelőzésre, az áldozattá vagy bűnelkövetővé válás megelőzésére és az ismeretterjesztő kommunikációra.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite