2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrádi vállalkozások a német piacon

Nógrádi vállalkozások a német piacon


Két esztendeje alakult meg Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata, mely április 27-én nagy érdeklődéssel kísért szakmai fórumot rendezett Salgótarjánban.

nkk0427


A tagozat célja, hogy a hazai vállalkozások német piacon való sikeres megjelenését valamint a magyar cégek német üzleti partnerkeresését támogassa, ezáltal tovább erősítse a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat. Kiemelt stratégiai partnere Magyarország Berlini Nagykövetsége, a németországi magyar képviseletek és a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.


A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara salgótarjáni székházában rendezett tájékoztatón a tagozatról megtudtuk: tevékenységük keretében nagy hangsúlyt fektetnek rendezvények és információs napok szervezésére, vásár-, kiállítás látogatással egybekötött üzleti delegációk németországi tapasztalatcseréjére. A tagozat havonta küld hírlevelet tagjai számára, melyben gazdasági és üzleti információk olvashatók.


Az április 27-i programon előadás hangzott el a németországi szervezett munkavállalási lehetőségekről és az adózási, könyvviteli szabályokról, a követeléskezelésről és a piackutatási, exportbiztosítási és exportfinanszírozási lehetőségekről.


A fórumon három Nógrád megyei vállalkozás - Axamo Kft., Magyarországi Hangszórógyártó Kft., Nordtechnik Kft. - vezetője osztotta meg kedvező üzleti tapasztalatait a német piacon.

 

NÓGRÁD24

2016-04-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite