2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyében fogták el az iraki embercsempészt

Nógrád megyében fogták el az iraki embercsempészt


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves iraki férfival szemben - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

embercsempesz

Fotó: police.hu


A rendőrök 2018. január 17-én 13 óra 18 perckor Balassagyarmat közelében, a Szlovák Köztársaság felé vezető 222-es úton ellenőriztek egy német honosságú személygépkocsit. A járműben az iraki sofőrön kívül 5 fő iráni állampolgár is tartózkodott, akik magyarországi ideiglenes tartózkodási engedéllyel ugyan rendelkeztek, azonban Magyarország - azon belül Balassagyarmat - területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak. A nyomozás adatai szerint az iraki férfi anyagi ellenszolgáltatásért cserében akarta az iráni személyeket illegálisan Németországba szállítani.


Az iráni állampolgárokat a rendőrök a meghallgatásukat követően visszakísérték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Balassagyarmati Közösségi Szállására. Ellenük a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.


Az iraki állampolgárságú sofőrt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, majd embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A csempészéshez használt személygépkocsit a hatóság lefoglalta.

 

Forrás: POLICE

2018-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite