2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye: A nyugdíjasok biztonságáért

Nógrád megye: A nyugdíjasok biztonságáért


Tar község nyugdíjasait a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa és a polgárőrség elnöke látta el az áldozattá válás megelőzéséhez szükséges tanácsokkal.

nyugdijasokvedelmebennograd

Fotó: police.hu


A Tari Nyugdíjas Egyesület tagjai figyelmét 2015. február 2-án a Pásztói Rendőrkapitányság és a helyi polgárőrség képviselője hívta fel a személy- és vagyonbiztonság fontosságára. Balogh János a Tari Polgárőr Egyesület elnöke a Szomszédok Egymásért Mozgalom és a közösség összetartásának jelentőségére, az egymás iránti felelősségre mutatott rá az idős korúaknak tartott előadásában.

Szigyártó Mariann r. alezredes a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa megtörtént esetek ismertetésével, rövid filmekkel támasztotta alá, hogy az idősek sérelmére elkövetett csalások, „trükkös" lopások az emberi jóhiszeműségre építenek. Az elkövetők a sértettek figyelmét különféle módon tudatosan elterelik, és minden esetben az értékek eltulajdonítása a cél. A szépkorúaknak részletes tájékoztatást nyújtott a különféle mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökről. A program zárásaként az egyesület tagjai részére az áldozattá válás elkerüléséhez hasznos tanácsokat tartalmazó szórólapokat tartalmazó csomagot adott át, felkérve minden résztvevőt, hogy a közösség biztonsága érdekében ismerőseiknek is hívják fel a figyelmét a rendezvényen hallottakra.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2015-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite