2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye: Biztonságban a megemlékezés napján

Nógrád megye: Biztonságban a megemlékezés napján

 

A rendőrség idén is nagy figyelmet fordít a kegyelet napjaira és az áldozattá válás megelőzésére - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

biztonsag


Mindenszentek és Halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk. Ebben az időszakban sokan kelnek útra, hogy leróják kegyeletüket hozzátartozóik, ismerőseik sírjánál. Vannak, akik a közeli temetőkbe sétálnak ki, de többen autóba ülnek és az ország távolabbi területeire utaznak, hogy elhelyezzék virágaikat szeretteik sírjánál. A rendőrség az idén is kiemelt figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmának és a közúti forgalom zavartalanságának biztosítására.


A Nógrád megyei rendőrök a polgárőrökkel és a társhatóságok munkatársaival közreműködve a nyugodt megemlékezés biztosítása érdekében fokozott közlekedésrendészeti és közrendvédelmi járőrszolgálatot látnak el, és a bűnügyi szolgálat munkatársai is visszatérő ellenőrzéseket tartanak a napokban a főútvonalakon és a temetőkhöz vezető utakon.

biztonsag1


Az áldozattá válás elkerülése érdekében a rendőrök, a társhatóságok munkatársai és a polgárőrök bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokkal és prevenciós kiadványokkal hívják fel az állampolgárok figyelmét arra, hogy mire vigyázzanak a temetőkbe történő látogatásuk alkalmával.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, azokat ne hagyják látható helyen a gépkocsiban, minden esetben zárják be a járművet. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy az utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, körültekintően és a szabályokat betartva, minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessenek, hogy elkerüljék a baleseteket.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2015-10-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite