2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye: Járási szakmai nap a szabálysértésekről

Nógrád megye: Járási szakmai nap a szabálysértésekről

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a Nógrád Megyei Kormányhivatal Rétsági Járási Hivatalával együttműködve közel 25 fő részvételével a Rétsági Járási Hivatalban tartott szakmai napot március 10-én a megye járási hivatalaiban szabálysértéssel foglalkozó munkatársak részére a társszervek közreműködésével.

jarasiszakmainap


A házigazda szerepében a járási hivatal hivatalvezetője, Dudás György megnyitó beszédében a meghívott előadók köszöntését követően a további sikeres együttműködés reményében köszönetét fejezte ki a társszervek delegáltjainak a rendezvényen való megtisztelő jelenlétükért, majd megvitatták az egyes szakterületek részéről felvetett problémákat, kérdéseket, amelyek elősegítik a szabálysértési ügyekben való egységes irányelvek szerinti eljárást.


A szabálysértési szakmai napon a szakterületen dolgozó járási hivatalok ügyintézői mellett meghívott előadóként a Miniszterelnökség képviseletében jelen volt dr. Heltai Zoltán, a Hatósági Szakigazgatási Főosztály osztályvezetője és dr. Réthi Ákos hatósági referens, a büntetés-végrehajtási szervezet részéről dr. Budai István ezredes, főtanácsos, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, valamint Lakó Szilárd százados, a büntetés-végrehajtási osztály osztályvezető-helyettese. A megyei munkaügyi központot Tamási Ildikó igazgató képviselte, a bírósági szervezet részéről pedig a Balassagyarmati Járásbíróság szabálysértési ügyekkel foglalkozó bírósági titkára, dr. Szlobodnyik András vett részt. A Kormányhivatal Hatósági Főosztályát dr. Mótyán János főosztályvezető képviselte.


A megvitatott témakörök érintették a szabálysértési elzárás végrehajtásával kapcsolatos kérdéskört, és ezzel összefüggésben felmerült problémákat, a szabálysértési pénzbírság közérdekű munkával történő megváltása, illetőleg a közérdekű munka büntetés kapcsán jelentkező, leküzdendő nehézségeket. Az egyes szabálysértési tényállásokat érintően nagy hangsúlyt kapott a tankötelezettség megszegésével kapcsolatos szabálysértés vonatkozásában a járási hivatalok és a bírósági gyakorlat összevetése, illetőleg a szabálysértés elkövetésének eszközeként lefoglalt és elkobzott tárgyak kapcsán az elkobzás végrehajtásának problémája, amelyet a jogszabály az általános szabálysértési hatóság hatáskörébe utal.


A rendezvény interaktív párbeszéd formájában zajlott, amely a gyakorlatban felmerült problémák megvitatásával és tapasztalatok cseréjével sikeresnek bizonyult, alapot adva további szakterületeken is hasonló fórum megtartására.

 

Forrás: NÓGRÁD24

 

2015-03-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite