2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - öt év börtön halált okozó ittas járművezetés miatt

Nógrád megye - öt év börtön halált okozó ittas járművezetés miatt

 

Nem jogerősen 5 év börtönre, 5 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a most 30 éves járdánházai férfit, aki 2015. július 12-én hajnalban Mátraterenye belterületén (Nádújfaluban, a 23-as főúton) egy Citroën-t vezetve, legalább enyhe fokban ittasan letért az úttestről, beton áteresznek ütközött, s ennek következtében egyik utasa három nap múlva a kórházban meghalt, a másik pedig nyaki gerinctörést szenvedett.

bíróság


A csak könnyebben sérült vádlottnak vezetői engedélye soha nem volt, korábban háromszor vonták felelősségre közlekedési bűncselekmények miatt (egyszer cserbenhagyásért, kétszer ittas járművezetésért), a baleset előtt barátaival együtt már az előző délután italozni kezdett, éjszaka is fogyasztott szeszes italt, s ilyen állapotban ült a járműbe Ózdon.


Az autóban ülők közül senki nem volt rögzítve biztonsági övvel az ütközés pillanatában, az orvosszakértő pedig utóbb megállapította, hogy becsatolt öv esetén a halálos koponya- és agysérülések nagy valószínűséggel nem következtek volna be, míg a nyaki gerincsérülés esélyét csökkenthette volna az övhasználat. Felelősségét a vádlott - aki rablás, zaklatás és garázdaság miatt is volt büntetve, visszaesőnek minősül - a tárgyaláson beismerte, megbánását hangoztatta; az ítéletet azonban (felmentésért, másodsorban enyhítésért) megfellebbezte.

 

Forrás: Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztálya

 

2016-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite