2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Rendőrkézen az időseket kiraboló banda tagjai

Nógrád megye - Rendőrkézen az időseket kiraboló banda tagjai


A Nógrád megyei rendőrök elfogták azt a három férfit és két nőt, akik Pest, Heves és Nógrád megyében tulajdonították el az idős sértettek megtakarított pénzét - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

besuranok

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. március 20-án érkezett a bejelentés, miszerint egy szarvasgedei ingatlanba ismeretlen tettesek betörtek.


A rendőr-főkapitányság nyomozói a széles körű adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével K. Ignác 35 éves etesi és R. Tamás 43 éves érsekvadkerti lakos gyanúsítható megalapozottan. Megállapítást nyert, hogy a gyanúsítottak 2016. március 20-án 7 óra 45 perc körüli időben a szarvasgedei ingatlan zárt ajtaját befeszítették, majd a helyiségekbe bejutva kutatást végeztek. A házból nem tulajdonítottak el semmit.


A jelenlegi adatok szerint a két férfi ugyan ezen a napon 10 óra körüli időben Boldog községben egy családi házba a csukott, de kulccsal nem zárt ajtón át bementek és az ott talált nagyobb összeget eltulajdonították. A páros március 11-én egy abonyi családi házba ment be a nyitott ajtón keresztül és kihasználva az ott lakók figyelmetlenségét, onnan több, mint százezer forintot hoztak el. A két gyanúsított március 18-án egy demjéni udvarba mentek be és a házból eltulajdonították az ott lakók nagy összegű megtakarítását, takarékbetétkönyvét és arany ékszereit. A beszerzett adatok alapján 2016. április 3-án a 35 éves férfi és társa, R. Ferencné 45 éves berceli lakos - előre megbeszélve - egy markazi családi háznál figyeltek, míg három társuk, R. Ignácné 51 éves, R. Attila 41 éves mohorai és R. Tamás 43 éves érsekvadkerti lakos az ingatlanba bement, és azt átkutatva nagy összegű valutát és forintot tulajdonítottak el.
A rendőrök K. Ignácot és négy társát elfogták. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 35 éves etesi és 43 éves érsekvadkerti férfi ellen több rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és egy rendbeli lopás vétség kísérlete, míg R. Attila, R. Ferencné és R. Ignácné ellen egy rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A hatóság az öt személyt őrizetbe vette és az illetékes ügyészségen kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A bíróság 2016. április 6-án K. Ignác és R. Tamás előzetes letartóztatását, valamint R. Attila, R. Ferencné és R. Ignácné házi őrizetét rendelte el.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2016-04-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite