2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Szabadnapos tűzoltók segítettek a 21-esen történt halálos balesetnél

Nógrád megye - A tűzoltó a szabadnapján is tűzoltó

Három szabadnapos tűzoltó érkezett ki a hivatásos egységek előtt a vasárnap Tar közelében történt halálos baleset helyszínére. A tűzoltók szabadnapjukat töltve, pár perccel a baleset után utaztak az adott útszakaszon és szakmájukból adódóan magától értetődő volt számukra, hogy megálljanak és megkezdjék az életmentést. Hisz egy tűzoltó a szabadnapján is tűzoltó.

21esbaleset

Fotó: Lánglovagok

Halálos baleset történt május 10-én a 21-es számú főút harmincötös kilométerszelvényénél, Tar település közelében. Három szabadnapos Nógrád megyei tűzoltó nem sokkal a baleset után érkezett a karambol helyszínére, még a hivatásos egységek előtt. Klagyivik Zoltán tűzoltó zászlós és Mihalik Balázs tűzoltó törzsőrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói, valamint Csongrádi Béla tűzoltó főtörzsőrmester, a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója jelezték az eseményt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, valamint azonnal értesítették a mentőszolgálat munkatársait is.

21esbaleset1

Fotó: Lánglovagok

A kialakult helyzetről pontos, szakszerű információkkal szolgáltak, így a riasztott hivatásos egységek, a pásztói hivatásos tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai is tudhatták, hogy mivel állnak szemben. A szabadnapos tűzoltók rögtön megkezdték a gépjárművek áramtalanítását, valamint az egyik személyautóba beszorult két személyt a mentők kiérkezéséig segítették és stabilizálták helyzetüket. Az egyik roncsolódott jármű ajtaját saját kéziszerszámukkal kifeszítették, hogy a mentők munkáját segítsék, s könnyebben hozzáférjenek a beszorult sérülthöz. A forgalmas főúton ezzel párhuzamosan a forgalom irányítását is ők végezték a rendőrség helyszínre érkezéséig. A vasárnapi esemény tökéletes példája volt a tűzoltók hősies helytállásának.

 

Forrás: NMKI/NÓGRÁD24

 

2015-05-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite