2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye: Tíz megyében és Szlovákiában működő betörőcsoportot számolt fel a rendőrség

Nógrád megye: Tíz megyében és Szlovákiában működő betörőcsoportot számolt fel a rendőrség


Tíz megyében és Szlovákiában működői bűnözői csoportot számolt fel a rendőrség. A három Szabolcs megyei férfi polgármesteri hivatalokba és postákra tört be, a páncélkazettákból, páncélszekrényekből csaknem 13 millió forint készpénzt vittek el. Az ügy részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

betoresnograd


Kalmár Zsolt bűnügyi főkapitány-helyettes elmondta: a Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök még augusztusban fogták el a három férfit Kaposfőn. A 46 éves B. Ferencet, a 48 éves Á. Sándort és a 46 éves L. Sándort akkor még csak a Nógrád megyei - a drégelypalánki polgármesteri hivatalban és a karancsaljai postán elkövetett - betörésekkel gyanúsították.


Az országos szintű bűnügyi elemző-értékelő munka eredményeként derült ki, hogy május 5. és augusztus 3. között ők törtek be Nógrád, Somogy, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Vas, Hajdú-Bihar, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megye, valamint Dél-Szlovákia 23 településének középületeibe. Hatástalanították a riasztóberendezéseket, majd a kazettákat, szekrényeket felfeszítették, esetenként lángvágót is használtak. Amellett, hogy 13 millió forintot loptak el, jelentős kárt okoztak a rongálásokkal is.


Kalmár Zsolt közölte: mindhárom férfi előzetes letartóztatásban van. Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főkapitányi főtanácsadója, a betöréses lopások felderítésének országos koordinátora a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nagyon sokat tett a rendőrség a lakosság biztonságérzetének javításáért, és ez megjelenik a bűnügyi munkában is.


Már a helyszíni szemlétől kezdve olyan eszközöket használnak, amelyek sokkal gyorsabban és biztosabban készítik elő a szakértői véleményeket - mondta, hozzátéve, mindent megtesznek azért, hogy ledolgozzák a bűnözés és a bűnüldözés közötti szakadékot.


A dandártábornok ezért nevezte jelentősnek a mostani elfogást, mert az ország bűnügyi szerveit egyként kezelve próbálták meg összerakni a megyéktől származó információkat. Tarcsa Csaba úgy fogalmazott: egyfajta lépésváltás van a bűnügyi területen.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

2015-10-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite