2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Alkotói pályázatot hirdet a katasztrófavédelem

Nógrád megye - Alkotói pályázatot hirdet a katasztrófavédelem

A tűzoltók munkáját bemutató képeket, hanganyagokat, vagy akár számítógépes alkalmazásokat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság május 29-ig várja a fiatal pályázóktól két korcsoportban.

katasztrofavéd

A „Szikrától a hamuig" címmel meghirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázat a 8-13 éves, valamint a 14-18 éves korosztályt ösztönzi arra, hogy a tűzoltói hivatást, annak hőseit helyezzék műveik középpontjába. A pályázóktól a tűzoltók beavatkozását bemutató kép és/vagy hanganyag elkészítését és benyújtását várják a következő korcsoportonkénti kategóriákban:

- plakát, amely A4-es méretű szabadkézi rajz, festmény vagy fotó lehet,

- 15 másodpercnyi hanganyag,

- 30 másodpercnyi rövidfilm,

- számítógépes alkalmazás.

A műveket 2015. május 29-ig a nograd.ttb@katved.gov.hu címre e-mailben, vagy személyesen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra (Salgótarján, Szent Flórián tér 1.) elektronikus adathordozón kell benyújtani. Az alkotáshoz mellékelni kell a pályázó nevét, a pályázat beérkezési határidejének napján betöltött életkorát, e-mail címét. Fontos, hogy az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Az országos pályázat fővédnöke dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, míg az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke Berecz György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a Nógrád Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő.

A bírálóbizottság a korcsoportokon belül kategóriánként három-három alkotást díjaz, az első helyen díjazott alkotások pedig automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. A pályamunkák eredményeit megyei szinten 2015. június 5-én hirdetik ki, míg országosan 2015. június 12-én.

További információkat a Nógrád Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság e-mail címén lehet kérni - nograd.ttb@katved.gov.hu.

Forrás: Nograd24.hu

 

2015-03-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite