2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye: Átadásra kerültek a hulladékudvarok és a hulladékgyűjtő járművek

Nógrád megye: Átadásra kerültek a hulladékudvarok és a hulladékgyűjtő járművek


Ünnepélyesen átadásra kerültek a pásztói és Bátonyterenyei hulladékudvarok valamint a hulladékgyűjtő járművek.

hulladek_sajtokozlemeny

A Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás „Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése" című projektje keretében a mai napon átadásra kerültek a Bátonyterenyén és a Pásztó határában épült, újrahasználati központként is funkcionáló hulladékudvarok, továbbá a projektnek köszönhetően beszerzett 18 gyűjtő- és rakodójármű.

A Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás alelnöke, Nagy-Majdon József a kivitelezést végző HD Kelet-Nógrád Konzorcium képviselőjével a mai napon jelképesen átvágta a szalagot azon megépült létesítmények egy részén, melyeket a KEOP-1.1.1/2F/09-11-2013-0003 azonosító számú uniós projektnek köszönhetően valósíthattak meg. 9 órakor a Pásztó határában épült hulladékudvart, 9.45 órakor a Bátonyterenyén épült hulladékudvart adták át, 10.30 órától pedig a beszerzett járművek átadása történt meg a szállító MENTO Környezetkultúra Kft. képviselőjével közösen.

Az átadókon elhangzott: a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy egy térségi szintű, szelektív hulladékgazdálkodási rendszerfejlesztés valósuljon meg uniós támogatás igénybevételével. Az 51 kelet-nógrádi település alkotta társulás ehhez a Magyar Államnak és az Európai Uniónak köszönhetően több mint 3,2 milliárd forint támogatásban részesült, melyből jelentős fejlesztések valósultak meg a Salgótarján Térségi Hulladéklerakón, illetve egy-egy újrahasználati központként is funkcionáló hulladékudvar épülhetett meg Bátonyterenyén és Pásztó határában, továbbá 18 gyűjtő- és rakodógép beszerzésére is sor került, melyekkel a közeljövőben beindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a térségben. Kiemelték, hogy a mai napon átadásra kerülő hulladékudvarok nem hagyományos hulladékbegyűjtő helyek lesznek, ahol napi rendszerességgel fordulnak meg a kukásautók. A hulladékudvarokban különböző konténerekben helyezhetik el díjmentesen a szelektív papír, műanyag, fém és üveg hulladékot a lakosok, továbbá olyan hulladékokat, melyek lerakása az eddigiekben problémát okozhatott, mint például használt gumiabroncs, akkumulátorok, elemek, elektronikai készülékek, bútorok, lomok, illetve zöldhulladék elhelyezésére is lehetősége lesz a lakosoknak. A hulladékudvarok üzemeltetésének megkezdése a működéshez szükséges engedélyek megszerzésének függvényében 2015 december - 2016 január hónapban várható, a nyitva tartásuk pedig a lakossági igényeknek megfelelően tervezett.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

2015-11-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite