2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyében Becsót és Ballát indítja a Fidesz

Nógrád megyében Becsót és Ballát indítja a Fidesz


Véglegesítette a jövő évi parlamenti választáson induló Fidesz-KDNP-s egyéni képviselőjelöltek névsorát hétfői ülésén a Fidesz országos választmánya. A 106 jelölt nevét a kormánypárt honlapján tették közzé. Nógrád megye 1 számú választókörzetében Becsó Zsoltot a 2 számú választókörzetben pedig Balla Mihályt indítja a jövő évi parlamenti választáson a Fidesz.

Becsó Zsolt003

Becsó Zsolt


A Fidesz országos választmánya szerint "a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kitartóan képviselje a magyar emberek érdekeit a következő parlamenti ciklusban" - olvasható a tájékoztatásban, amelyben hozzáteszik: a képviselőjelöltek mindegyike elkötelezett abban, hogy megvédje Magyarország eddigi teljesítményét, és segítse a magyar családokat a további megerősödésben.


Az új, egyfordulós választási rendszer értelmében az Országgyűlés létszáma a választást követően 386-ról 199-re csökken: közülük 93 képviselőt listás rendszerben választanak, 106-ot pedig egyéni választókerületekben. A következő választás után összeférhetetlen a polgármesteri és a képviselői tisztség.

balla_mihaly

Balla Mihály


A Fidesz-KDNP egyéni jelöltjei közül 96-an most is tagjai az Országgyűlésnek. Köztük van Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter - aki ezúttal is szülővárosában, Veszprémben indul -, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki ha nyer, negyedik ciklusát kezdheti meg a parlamentben Hódmezővásárhely és térsége képviselőjeként, valamint Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a Belváros polgármestere is, aki az I. és az V. kerületet, valamint Józsefváros és Ferencváros egy részét magában foglaló körzetben méreti meg magát 2014-ben.


Győzelme esetén szintén egyéni képviselőként kerülhet az új parlamentbe a kormánytagok közül Hende Csaba honvédelmi miniszter, akit Szombathelyen indítanak a kormánypártok.


Újrázhat Debrecenben Kósa Lajos Fidesz-alelnök, aki már november közepén bejelentette, hogy országgyűlési képviselőként folytatná politikai pályáját, négy polgármesteri ciklus után jövőre nem indul a debreceni városvezetői posztért. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője ismét Pest megyében lesz jelölt, a váci központú választókerületben.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - aki 1998 óta Karcag és környéke országgyűlési képviselője - ezúttal Budapesten, a II. és a III. kerületet érintő körzetben lesz jelölt. Karcagon Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter indul majd.


A 2010-ben egyéni mandátumot szerzett kormánypárti politikusok közül jövőre nem indul egyéni választókerületi képviselőjelöltként Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere, Borkai Zsolt Győr polgármestere, Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca államtitkára, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár vezetője, Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, XII. kerületi polgármester, Rétvári Bence, a közigazgatási minisztérium államtitkára és Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes sem.


"Új" jelölt Kecskeméten Salacz László ügyvéd, a fővárosi X-XVII. kerületi körzetben Dunai Mónika önkormányzati képviselő, a XI. kerület egy részét és Budafok-Nagytétényt magában foglaló kerületben Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere, Dunaújvárosban Galambos Dénes Fejér megyei kormánymegbízott, az egyik győri körzetben Simon Róbert Balázs, a megyeszékhely alpolgármestere, Dunakeszin Tuzson Bence területfejlesztési biztos, Szigetszentmiklóson és környékén Bóna Zoltán dunavarsányi polgármester, a siófoki választókerületben Witzmann Mihály Somogy megye útügyi miniszteri biztosa, az egyik nyíregyházi körzetben Petneházy Attila önkormányzati képviselő, valamint Mátészalkán Kovács Sándor, aki szintén önkormányzati képviselő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite