2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyében is elindult az Élelmiszerlavina program

Nógrád megyében is elindult az Élelmiszerlavina program


Ötödik alkalommal indult el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja. A jótékonysági kezdeményezés révén idén 37 önkormányzat és civil szervezet kapott több millió forint értékű vetőmagot, amelyeket összesen 67 hektárnyi termőföldbe vetnek el ezekben a napokban. Nógrád megyéből a Bakó-Biofalu a Családért Közhasznú Nonprofit Kft. és Karancsalja község Önkormányzata is sikeresen pályázott.

élelmiszer

Képünk illusztráció!

Történetének legtöbb résztvevőjével indult el a napokban az Élelmiszerlavina, idén 37 önkormányzatot és civil szervezetet támogatunk, így minden eddiginél szélesebb körben valósul meg a jótékonysági program, hangsúlyozta Cseh Balázs. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta: az Élelmiszerlavina program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben burgonyát, zöldborsót, csemegekukoricát, karfiolt, vöröshagymát, fejeskáposztát, paprikát termelnek, majd ezt odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek, időseknek, rászorulóknak, fogyatékkal élőknek, szociális intézményeknek.

A program különlegessége, hogy a támogatottak szakmai felügyelettel saját maguk termelnek, mondta Czigány Tibor, a Syngenta Kft. ügyvezető igazgatója. Így azt is megtanulják, hogy később a saját kertjüket hogyan hasznosítsák, s ezáltal visszataláljanak a munka világába.

A Bakó-Biofalu a Családért Közhasznú Nonprofit Kft. Csesztvén hátrányos helyzetű családok bevonásával valósítja meg programját, akik burgonyát, csemegekukoricát, zöldborsót és vöröshagymát termesztenek. A program célja nemcsak a szegénységük élelemmel való segítéséért, hanem dolgozzanak, mozogjanak, idejüket hasznos dologgal töltsék, értéket teremtsenek és így csökkentsék depressziójukat, alacsony önbecsülésüket.

Az 1583 lelkes Karancsalján a tulajdonában lévő ingatlanon indított el a programot, a területek művelését a mezőgazdasági közmunkaprogram résztvevőivel oldják meg, szakmai felügyelettel. A megtermelt termékeket a nehéz anyagi körülmények között élő családok körében osztják ki, de jut majd belőle a helyi óvodába járó gyermekek közétkeztetésére is.

 

NÓGRÁD24

 

2014-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite