2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyében is megkezdi az aláírásgyűjtést az LMP

Nógrád megyében is megkezdi az aláírásgyűjtést az LMP


Az LMP a hétfőn kezdte el az aláírásgyűjtést a párt népszavazási kezdeményezése kapcsán, amelyről múlthét szombaton a párt kétnapos zárt tisztújító kongresszusa döntöttek. Nógrád megyében csütörtökön Mile Lajos országgyűlési képviselő Balassagyarmaton indítja el az aláírásgyűjtést. Ezt követően jövő hét hétfőtől Salgótarjánban és Balassagyarmaton a hét minden napján 14-17 óra között várják azokat, akik egyetértenek az LMP népszavazási kezdeményezésével.

lmp_alairas001


A párt négy kérdésben kezdeményez népszavazást: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni.


Vágó Gábor szóvivő az MTI-nek azt mondta, hogy a kampány három lábon áll majd, amelynek részeként nyolcvan településen jelennek meg, de lesznek további egyéni gyűjtőpontjaik is. Emellett indítanak egy Facebook-applikációt is, és számítanak a szakszervezetek, illetve egyéb társadalmi szervezetek segítségére is. A hitelesítéshez 200 ezer aláírás szükséges, de az LMP 330 ezret akar összegyűjteni április 2-ig.


Nógrád megyében csütörtökön 16 órától Balassagyarmaton a Rákóczi Fejedelem út Árkádok alatt Mile Lajos az LMP országgyűlési képviselője indítja el az aláírás gyűjtési akciót. Ezt követően jövő héten hétfőn 14 órától 17 óráig Salgótarjánban az Erzsébet téren várják azokat, akik egyet értenek a párt népszavazási kezdeményezésével. Az LMP Nógrád megyei szervezetének koordinátora hírportálunknak elmondta, hogy a megye összes városában és nagyobb településein is jelen lesznek, és gyűjtik az aláírásokat ezen felül a párt pásztói irodájában is várják mindazokat, akik szeretnék, ha a párt által kezdeményezet kérdésben népszavazás legyen.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Marjai János

 

2012-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite