2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyében lehet a legkevesebbet keresni!

Nógrád megyében lehet a legkevesebbet keresni!

A Fizetesek.hu portál legutóbbi kutatása szerint Budapesten a legmagasabb az átlagbér, a legalacsonyabb pedig Nógrád megyében.

fizetes

A munkakörök hierarchiája szerinti összehasonlítás egyik érdekes adata, hogy Budapesten a segédmunkát végzők átlagjövedelme magasabb, mint Békés megyében az adminisztratív alkalmazottként dolgozóké, vagy Csongrád megyében a szakképzett munkaerőként dolgozóké.

Az adminisztratív alkalmazottak Budapesten átlagosan bruttó 190 ezer forintot vihetnek haza, míg az összes többi megyében 150 ezer forint alatt van a hasonló munkakörben dolgozók jövedelemátlaga. A szakképzett műszaki végzettségűek Budapesten 325 ezer forintot kereshetnek, a lista végén található Somogy megyében pedig mindössze 192 ezer forintért dolgoznak havonta.

Ha valaki középvezetőként szeretne elhelyezkedni, Budapesten átlagosan 427 ezer forintos fizetésre számíthat, Komárom-Esztergom megyében 402 ezer forintra, az összes többi megyében a 400 ezret sem közelíti meg az átlagkereset. A felsővezetők is a fővárosban vihetik haza a legmagasabb bért: 771 ezer forint az átlagjövedelem ebben a kategóriában, míg a lista utolsó helyén álló Békés megyében ennek kevesebb mint a fele, 358 ezer forint.

A fizetesek.hu munkatársai azt is megvizsgálták, mennyire „versenyké¬pe-sek" a magyarországi átlagfizetések két másik ország - Csehország és Szlovákia - munkaerőpiacával összehasonlítva. Magyarországon keresnek a legkevesebbet a dolgozók bruttó 221 000 Ft átlagfizetéssel, a felmérésben vizsgált valamennyi munkakör adatai¬nak összesítése szerint.

Előttünk jár Szlovákia, ahol a havi bruttó átlagfizetés 238 000 forintnak megfelelő euró. Az összehasonlításban nyertes Csehországban bruttó 257 000 forintnak megfelelő cseh koronát keresnek havonta átlagosan. Első helyen állunk viszont a telekommunikációban, a gyógyszer- és vegyiparban.


Forrás: fizetesek.hu/ HÍR PORT 24

 

2011-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite