2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyében nyitották a legkevesebb bankszámlát

GKI: a vállalkozások hétezerrel több számlát nyitottak, mint szüntettek meg


A vállalkozások összességében csaknem hétezerrel több vállalati számlát nyitottak 2015 első négy hónapjában, mint amennyit megszüntettek, a két legnagyobb nyertes az OTP, a K&H és a Raiffeisen Bank volt - ez derül ki a GKI-nak a bankok vállalati számlavezetéséről készült legfrissebb felméréséből.

bank01

Nettó ügyfélvesztők voltak az Erste Bank, a Sberbank és a takarékszövetkezetek. Utóbbiak negatív teljesítménye mögött az áll, hogy volt olyan szövetkezet, mely működését ebben az időszakban fejezte be - közölte a GKI.

A 2015 előtt is működő cégek több mint 34 ezer új számlát nyitottak 2015 első négy hónapjában. Idén január-áprilisban mintegy 8600 új cég alakult, ami 35 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A legtöbb új bankszámlát, 14 ezret Budapesten, a legkevesebbet, 221-et Nógrád megyében nyitották.

A GKI kutatása szerint a számlanyitások nyertese az OTP (20 százalék), a K&H (10 százalék) és a Raiffeisen (9,5 százalék), de jól szerepelt az Unicredit (7,3 százalék) és az állami tulajdonú MKB is (7 százalék). A koncentráltságot jelzi, hogy az öt legnagyobb szereplő súlya a számlanyitásokban 54 százalék.

A vállalati számlák megszüntetése még a nyitásoknál is koncentráltabb. Az összes bezárt számla 62 százaléka az első öt banknál jelentkezik. Az OTP ezt a listát is vezeti 22 százalékkal, amely nem meglepő, ha a piaci részesedését vesszük alapul. Az Erste Bank áll a második helyen 11 százalékkal, majd az MKB következik 10 százalékkal. A K&H és a Budapest Bank 9-9 százalékos aránnyal követi azokat.

 

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite