2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyében sem lesz MDF lista

Nógrád megyében sem lesz MDF lista


MDF01Nemcsak Somogy megyében nem lesz listája az MDF-nek, vasárnapra bedőlt Nógrád megye is, és mindössze négy kopogtatócédulán múlik a Vas megyei lista sorsa. Budapesten pedig Csapody Miklós mellett az SZDSZ is lázadozik.


Szombaton az országos választmány Bokros Lajos ultimátuma után a párt miniszterelnök-jelöltjének zárt listáját fogadta el országos és budapesti választási listaként. Miután azonban a párt választási esélyei alapján elég szűk az a kör, amelyik akár a várható legjobb eredmény alapján is bekerülhet a parlamentbe, sokan zokon vették, hogy nem kaptak eléggé előkelő helyet a listákon.


Ez a probléma vezetett oda, hogy vasárnapra bedőlt az MDF Nógrád megyei listája is. A szombati választmányon tárgyalt országos listák közül az egyiken még az első tíz között szerepelt a párt Nógrád megyei elnöke, Ötvös Mihály, aki azonban lekerült a végleges változatról. Az Index információi szerint a salgótarjáni alpolgármester ezért vasárnap bejelentette, hogy visszalép. Így azonban már nincs elég jelöltje az MDF-nek a megyei lista állításához.


Szombaton még úgy nézett ki, hogy csak Somogy megyében volt sikertelen a párt listaállítási próbálkozása, de erősen kérdéses Vas megye is. Itt elég jelölt adta le ugyan a kellő számú kopogtatócédulát, de az egyikük csak néggyel többet tudott összegyűjteni a minimális 750-nél, így szinte borítékolható, hogy nem fogják nyilvántartásba venni.
Bajok vannak Budapesten is. Korábban beszámoltunk arról, hogy itt az első helyen Bokros, a másodikon Debreczeni József szerepel, a pártközi tárgyalásokon viszont úgy állapodtak meg, hogy az SZDSZ-é az első, a második és a negyedik hely is.


Információink szerint ezért az SZDSZ-ben is erősek az elégedetlen hangok, miután a párt jelöltjei az MDF-hez hasonlóan, vagy eredményesebben gyűjtötték az ajánlószelvényeket. Többen úgy vélik, hogy felesleges volt a kényszermegállapodás, amelynek feltételeit ráadásul az MDF-ben a végén fel is rúgta a pártvezetés.
Úgy tudjuk, az SZDSZ-ben azt szeretnék, ha az MDF-esek módosítanák a budapesti lista első néhány helyét, arra való hivatkozással, hogy Bokros úgysem jön vissza Brüsszelből egy magyar parlamenti hely kedvéért, és a második helyen álló Debreczeni József helyett az SZDSZ küldhetne képviselőt az Országgyűlésbe.


Az MDF ugyanakkor teljes egészében bebuktathatja budapesti listáját, ha a befutóhelyet nem kapó Csapody Miklós valóban visszalép, akkor ugyanis a jelen állás szerint nem lesz elegendő jelöltje a budapesti listaállításhoz az MDF-nek. Csapody amúgy elköszönt a Parlament blogon , sértődöttsége kiérezhető a szövegből, az viszont nem teljesen egyértelmű, hogy csak az elvesztett képviselőségtől búcsúzik, vagy a jelöltségtől is.

2010-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite