2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Célba ért az „Utazó vagyonvédelem”

Nógrád megye - Célba ért az „Utazó vagyonvédelem"

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Alosztálya „Utazó vagyonvédelem" elnevezésű projekt zárókonferenciáját 2015. május 8-án rendezte meg a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ színháztermében.

utazovagyonvedelemnograd

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által benyújtott pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kedvezően bírálta el, amelynek megvalósítására a Belügyminisztérium egy millió forint támogatást nyújtott. A program keretében a kiválasztott 12 településen 2014. november 17-től 2015. május 8-ig a lakosság bűnmegelőzési módszerekkel, mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhetett meg a kiállítások alkalmával. Ugyanakkor a szakemberek az ott megjelent különböző életkorú érdeklődők és a szociális szférában a lakosságnak segítséget nyújtó dolgozók részére áldozat- és vagyonvédelmi előadásokat és képzést tartottak. A kiosztott szóróanyaggal, ajándéktárgyakkal a lakosság széles körében felhívták a figyelmet a betöréses és alkalmi lopások megelőzésének módszereire.

A zárórendezvényen részt vett Dr. Hatala József nyugalmazott r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, aki beszédében hangsúlyozta a bűnmegelőzés és a lakosság egymásra való odafigyelésének fontosságát. Kiemelte, hogy az egyéni tenni akarás közösségi akarássá növi ki magát, mellyel jelentős eredményeket lehet elérni. A megvalósult program szép példája a közösségi összetartásnak, összefogásnak.

Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese ismertette a projekt eredményeit. Elmondta, hogy a bűnmegelőzési szakemberek összesen 3066 főt szólítottak meg a lakóhelyükön megrendezett bemutatókon.

Az előadásokon 2128 fő, míg a képzésen további 166 szakember vett részt. Az életkori sajátosságok figyelembe vételével sikerült az óvodásoktól a nyugdíjas korosztályig többféle módon és módszerrel eljuttatni a megfelelő áldozatvédelmi ismereteket.
Méltó lezárása volt a programnak, hogy az abban résztvevő települések csapatai egy vagyonvédelmi vetélkedőn mérhették össze megszerzett tudásukat.

 

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

 

2015-05-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite