2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Cselekvési Programtervet írtak alá

Közösen a „250x100 Biztonság" céljainak megvalósításáért


A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a célkitűzéseket meghatározva közös Cselekvési Programtervet írtak alá.

alairasst

A 250x100 Biztonság elnevezésű országos program célja a lakosság biztonságérzetét hangsúlyozottan figyelembevevő, az átlagtól eltérő közbiztonsági kihívásokkal rendelkező településeken (településrészeken) megvalósítható (megvalósítandó) középtávú polgárőr cselekvési célok, illetve prioritások kijelölése, a végrehajtás módjainak meghatározása, kiemelt támogatása és a fejlesztés folyamatos biztosításával hozzájárulni az életminőséget javító közbiztonság fenntartásához.

Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke 2014. október 30-án a polgárőrség által kezdeményezett 250x100 Biztonság mintaprogramban foglaltak eredményes megvalósítása, az érintett települések közbiztonsági helyzetének javítása és a rendőr-főkapitányság által vállalt feladatok minél hatékonyabb végrehajtása érdekében közös Cselekvési Programtervet írt alá.

A komplex biztonság megteremtése és fenntartása, az állampolgárok életminőségének, közérzetének, hangulatának javítása az általános intézkedéseken túl megköveteli, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a település, a környezet helyi adottságaira és ezek alapján kerüljenek meghatározásra közbiztonságot érintő intézkedések, és alkalmazott bűnmegelőzési módszerek.

Nógrád megye területén két város és tizenhárom község került be a mintaprogrammal érintett települések sorába. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Cselekvési Programtervében meghatározott feladatok végrehajtásával a polgárőrségi mintaprogram célkitűzéseivel a rendőrség azonosulva aktívan szerepet vállal az érintett települések közbiztonságának javításában, és maximálisan támogatja a polgárőrség munkáját. A program cselekvési programjának megvalósításában a polgárőrség, a rendőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködik.


Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite