2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Egymilliárd forintos beruházását adta át a salgótarjáni járműüveggyár

Nógrád megye - Egymilliárd forintos beruházását adta át a salgótarjáni járműüveggyár


Saját erőből, illetve banki kölcsönből egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a Salgglas Zrt. A több termékével is világviszonylatban piacvezető autóüveg-gyártó vállalkozás a legújabb kemencéjével és a hozzá kapcsolódó gépsorral hetven új munkahelyet teremtett - jelentette be Kugler Gábor, a cég vezérigazgatója az új csarnokrész átadásán, kedden.

salgglass

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a rendezvényen elmondta: a hazai járműipar 34 százalékos növekedést produkált az idén, fejlesztésével a Salgglas ráadásul ezt is meghaladó növekedést tűzött maga elé. Az államtitkár szerint a Salgglas sikerének titka, hogy „képzett szakemberekkel, minőségi munkát végeznek, s a korszerű berendezéseikkel a vevők igénye szerint bármilyen járműipari üveget képesek előállítani". Az államtitkár példaként bemutatta a sajtónak többek közt a cég egy milliméternél vékonyabb, törés- és karcolásálló autóüvegeit, amelyeket a jövő könnyített autóiba építenek be.

Salgótarjáni programjáról Glattfelder Béla elmondta: meglátogatja a régi tűzhelygyár utódvállalatát, a Wamsler SE-t is, ugyanakkor a „rozsdaövezetek" helyzetéről tájékozódik, ugyanis a prosperáló vállalatoknak keresnek bővülési-, illetve az új beruházásoknak letelepedési lehetőséget a hazai és az uniós források bevonásával Salgótarjánban. Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), Salgótarján polgármestere a sajtótájékoztatón bejelentette: mivel városuk ipari parkjában már csak kisebb vállalkozásoknak tudnak letelepedést biztosítani, az úgynevezett „rozsdaövezetek" felszámolását kulcskérdésnek tekintik. Jelenleg két nagyobb, kihasználatlan, elhanyagolt területen, a város déli részén, illetve a régi acélgyár területén terveznek fejlesztéseket - ehhez azonban még a tulajdonosokkal meg kell egyezniük - közölte. A polgármester kiemelte, hogy a Salgglas 70 új munkahelyet teremtett a legújabb fejlesztéseivel.

Kugler Gábor, a Salgglas vezérigazgatója közölte: társaságuk 310 alkalmazottal működik, a legújabb fejlesztésük további hetven főnek biztosít munkát. Jórészt munkanélküliek kerültek a céghez, akik kölcsönzött munkaerőként dolgoznak a társaságnál. A gyár csarnokaiban 50 nagyobb berendezés működik, jövőre raktáruk egy részét is gyártóhellyé alakítják - tette hozzá. A Salgglas Zrt. német és új-zélandi befektetők tulajdonában lévő vállalkozás, a gyár alapjait az 1894-ben alapított, majd 1992-től több felszámolási eljáráson átesett Salgótarjáni Síküveggyár teremtette meg. Kugler Gábor az MTI-nek elmondta: a Salgglas tavalyi árbevétele 20 millió euró volt, az idei évet várhatóan 22 milliós árbevétellel, az új megrendeléseiknek köszönhetően azonban a 2015-ös évet már 31 millió eurós árbevétellel tervezik. A cég által gyártott ragasztott, illetve edzett autóüvegeket többek közt az Audi, a Bentli és a Porshe járművekbe építik be.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-10-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite