2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Három órán belül elfogták a rablót

Nógrád megye - Három órán belül elfogták a rablót


Az idős néni arany láncát, fülbevalóját és pénzét vitte el a 20 éves férfi, akit a rendőrök pár órán belül elfogtak, majd elfogták azt a 17 éves lányt is, aki az eltulajdonított ékszereket elrejtette.

rendbt

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. Zoltán 20 éves berceli lakos ellen, és orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves berceli lány ellen.

A nyomozás adatai szerint a R. Zoltán 2014. február 22-én 12 óra 50 perc körüli időben egy berceli családi házba behatolt. A lakás szobájában tartózkodó idős hölgyet a kezében tartott konyhakéssel megfenyegette és értékeit, arany ékszereit, készpénzét követelte. Ezt követően a sértett nyakából az aranyláncát kitépte, a pénzét elvette, majd felszólítására a néni a fülbevalóját részére átadta. R. Zoltán az így megszerzett értékekkel a helyszínről elmenekült.

A bejelentést követően a körzeti megbízott perceken belül a helyszínre ért, majd a balassagyarmati rendőrökkel megkezdték az elkövető felkutatását. A helyszíni intézkedések, a széles körű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit három órán belül beazonosították és elfogták a rendőrök.

Elfogták a nyomozók 2014. február 24-én azt a 17 éves berceli lányt is, aki a jelenlegi adatok szerint az idős sértettől eltulajdonított ékszereket elrejtette és értékesíteni akarta. A rendőrök az eltulajdonított értékeket lefoglalták.

A hatóság tagjai R. Zoltánt és a 17 éves lányt a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite