2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Időközi polgármester-választást eredménye

Nógrád megye - Időközi polgármester-választást eredménye


A nógrádi Alsótoldon és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulácson tartottak időközi polgármester-választást vasárnap.

szavazás

Alsótoldon a két független jelölt közül Sándor Szandra Évát választották meg polgármesternek - tájékoztatta a község jegyzője az MTI-t.

Molnárné Kontra Bernadett elmondta: Sándor Szandra Éva 119, míg Klátyik András 91 voksot kapott. A 238 választásra jogosult alsótoldi közül 211-en elmentek szavazni, egy voks volt érvénytelen - tette hozzá. A Nógrád megyei faluban azért kellett időközi választást tartani, mert október 12-én szavazategyenlőség alakult ki a két polgármesterjelölt között, akkor mindketten 91-91 szavazatot kaptak. Klátyik András 1990-től irányította a települést.

Gulácson a független Ujvári Judit nyert a polgármester-választáson - tájékoztatta a beregi község jegyzője az MTI-t.

Vassné Szűcs Róza elmondta, a voksolást a tavaly október 12-én megválasztott korábbi polgármester, a független Ujvári Sándor halála miatt kellett megtartani.

A 769 választársa jogosultból 498-an járultak az urnához, ez 64,7 százalékos részvételi arányt jelent - tette hozzá a jegyző.
Az elhunyt polgármester felesége, a függetlenként induló Ujvári Judit 286 voksot szerzett, míg kihívója, a Gulácsot korábban vezető, szintén független Vass Albert János 208 szavazatot gyűjtött, négy szavazat érvénytelen volt - ismertette Vassné Szűcs Róza.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-02-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite