2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyei kézművesek is bemutatkoznak Szlovákiában

Nógrád megyei kézművesek is bemutatkoznak Szlovákiában


Három napon át zenés programok, gasztronómiai különlegességek, több ország kézműveseinek remekei jellemzik majd a hagyományos Radványi Kézműves Kiállítás és Vásárt Szlovákiában. A besztercebányai rendezvényre immár 360. alkalommal kerül sor, időpontja: 2017. szeptember 8.-10. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára szeptember 8-án, pénteken 17 órakor kerül sor.

radványivásár


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovák Tagozata és a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából 15 magyar kézműves - köztük Nógrád megyei is - mutatkozik be kollektív standon Besztercebánya főterének forgatagában. A hagyományőrző programok keretében szeptember 9-én (szombaton) a Nógrád Néptáncegyüttes is színpadra lép.


A híres besztercebányai radványi vásárt sokan a vásárok vásárának is nevezik. Olyan rendezvény ez, ahol a kézművesek vannak a középpontban, és egy olyan vásár ez, ami arról is híres, hogy valaha a leghíresebb betyár, Juraj Jánošík többször meglátogatta.


Létrejötte egészen a 17. századig nyúlik vissza, amikor az akkori egyedülálló Radvány (Radvaň) község 1655-ben Szent Mária születésének napján vásárszervezésre való jogot kapott. A vásárt évek óta Besztercebánya központjában szervezik, ahol a három napos forgatagban, a mulatozós emberek sokasága között különböző ételekből és italokból, kézműves és egyéb termékekből válogathatnak a látogatók.


A rendezők és a magyar kiállítók szeretettel várják az érdeklődőket.

 

NÓGRÁD24

2017-09-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite