2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása

Fel kell készülni a téli időszakra

Nógrád megyében is téliesre fordul az időjárás. Készítsük fel gépjárműveinket és készüljünk fel mi is a megváltozott időjárási körülményekre!

Rendőr autó002

A téli időszakban kedvezőtlenebbek az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. Az optimálistól eltérő közlekedésre először a járművet és azok tartozékait kell felkészíteni. A hideg időre való tekintettel fel kell tölteni a hűtőrendszert és az ablakmosót fagyálló folyadékkal. Ha a gépkocsiban már van fagyálló, de régi, vagy többször utána töltöttük, ellenőriztessük le a szerviz állomásoknál, vagy benzinkútnál. Ellenőrizzük az ablaktörlők állapotát. Lényeges az is, hogy a járművünk fűtő- és páramentesítő rendszere jól működjön. Az erős lehűlés az akkumulátortól sokkal nagyobb teljesítményt von el, mint a nyári időszakban, ezért jól működő feltöltött akkumulátorral és tiszta, feszes sarukkal várjuk a telet. A világító berendezések hibátlan működése is elengedhetetlen. Egyenként győződjünk meg a lámpák, fényszórók, illetve az irányjelző készülékek tisztaságáról és működéséről.

A gumiabroncs minősége, állapota életet menthet. Ha a napi átlag hőmérséklet +7 °C fok alá süllyed a téli gumiabroncsokat ajánlott felszerelni. Elindulásunk előtt a televízió, rádió és interneten keresztül tájékozódjunk a várható időjárásról és esetleges csapadék halmazállapotáról. Hosszabb út előtt mindenképpen készítsünk be meleg takarót, meleg italt, és az autónk tisztításához, akadálymentesítéséhez (jégkaparó, jégoldó spray, zseblámpa, tartalék üzemanyag, hólánc stb.) szükséges eszközöket.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Forrás: Police.hu/ HÍR PORT24

 

 

2013-11-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite