2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása

Felkészülés a téli időszakra


A tél valamint a hideg idő beköszöntével a rendőrség is kiemelt figyelmet fordít a hajléktalanokra.

rendbt

A téli időszakra vonatkozó rendkívüli helyzetek kezelésével kapcsolatosan a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság egy szakmai protokollt adott ki. A tervek és adattárak biztosítják az időjárás, vagy baleset következtében járhatatlanná vált utakon a közlekedési rend fenntartásával összefüggő rendőri feladatok végrehajtásához szükséges, illetve a mentésben résztvevő rendőri szervek és az együttműködők feladatellátásához szükséges intézkedéseket. A társszervekkel és az együttműködőkkel a kapcsolattartás ebben az időszakban folyamatos.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság idén is kiemelt figyelmet fordít az utcán élőkre. A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a területeket, ahol gyakran fordulnak meg hajléktalanok. A fedél nélkül élőket folyamatosan tájékoztatják az ingyenes hajléktalan szállókról, a közelükben található melegedő helyekről, illetve sérülés esetén mentőt hívnak, valamint segítenek a bajba jutottakon. A rendőrség ezáltal szeretné megelőzni, hogy az otthontalanok bűncselekmény áldozataivá váljanak, illetve a fokozódó lehűlés, fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek.

A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a rendőrség kiemelt figyelmet fordít továbbá a fűtetlen lakásukban, házukban egyedül élőkre is, akik egészségügyi állapotuk, vagy nehéz anyagi helyzetük miatt szorulhatnak segítségre.

Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy a rendőrség értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthasson a bajbajutottaknak.

 

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-12-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite