2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFIGYELEM - Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása

"Látni és látszani 2017 - egymásért"


Az ORFK-OBB őszi balesetmegelőzési kampánya új elemeket hordoz, és a programhoz csatlakozott szakszervizek és optikusok köre is bővült.

rendbt

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette tradicionálissá vált őszi közlekedésbiztonsági kampányát. A „Látni és látszani 2017 - egymásért " címet viselő kampány 2017. október 18-án sajtótájékoztató keretein belül vette kezdetét. A Kampányhoz a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozott.

A kampány célja a járművezetők figyelmének felhívása a megváltozott időjárási-, látási-, és útviszonyokra valamint arra, hogy gépjárművezetők készítsék fel járműveiket az őszi-téli közlekedésre. A kampány felhívja a figyelmet a gépjárművezetők látásának fontosságára is.

Az őszi-téli átállás keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer ellenőrzése, a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray és a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő használata. Javasolt továbbá, hogy nagyobb követési távolságot tartva a szokásosnál lassabban, óvatosabban vezessenek.

A latnieslatszani.hu weboldalon fellelhetőek azon szervizeknek és optikusoknak az elérhetősége, akik a gépjárművek, illetőleg a gépjárművezetők látás vizsgálatában térítésmentesen segítséget nyújthatnak.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a kampányhoz csatlakozott szervizek külön a kampányra készített igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. A csatlakozott optikusoknál ingyenes látás ellenőrzésre van lehetőség, ahol szintén igazoló lapot kapnak a megjelentek.

A felhívás idén fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra, a közlekedésbiztonság ugyanis közös ügyünk. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

 

Forrás: Police.hu


2017-10-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite