2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyei rendőrségi felhívás

Húsz percre hagyta őrizetlenül kerékpárját


Néhány jó tanács a kerékpárlopás megelőzésére.

rendbt

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra egy hölgy tett bejelentést 2013. július 14-én az esti órákban, mely szerint az egyik salgótarjáni emeletes ház földszintjén fia húsz percre, lezáratlanul hagyta kerékpárját, melyet ismeretlen személyek eltulajdonítottak. A rendőrség kéri a kerékpár tulajdonosokat, hogy az értékeik megőrzése érdekében a legszükségesebb óvintézkedéseket minden esetben tegyék meg!

Fontos, hogy a kétkerekű védelméről tulajdonosa az esetleges lopások megelőzése érdekében minden esetben gondoskodjon. Lehetőség szerint ne hagyják közterületen, vagy lépcsőházban őrizetlenül kerékpárjaikat, ha mégis, úgy azt minden esetben zárják le lakattal. Sok helyen látható, hogy a kereket a vázhoz lakatolják, a kerékpárt az épület falának támasztják, ez azonban nem elegendő.

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy érdemes jó minőségű kerékpárlakatot vásárolni, mely megnehezíti, vagy lehetetlenné teszi annak eltulajdonítását. Amennyiben több lakásnak közös pincehelyisége van, úgy a pincében is lakatolják le azt és ne feledkezzenek meg a pincehelyiség lezárásáról sem.

Kerékpárvásárláskor a kapott számlát, jótállási jegyet tegyék el és őrizzék meg. Ha a kerékpárjukat mégis eltulajdonítják, értesítsék a rendőrséget és a kiérkező munkatársainkkal, a gyorsabb és hatékonyabb felderítés érdekében, közöljék a kerékpár típusát és gyári számát. A jobb beazonosíthatóság miatt a kerékpárról és egyedi alkatrészeiről, sérüléseiről érdemes fényképfelvételt készíteni, mely megkönnyíti a rendőrség dolgát.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-07-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite