2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyei rendőrségi felhívás

Készpénz a kesztyűtartóból


Pár jó tanács a gépjárműfeltörések elkerülése érdekében.
A napokban érkezett a bejelentés a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, mely szerint a megyeszékhelyen egy gépkocsit ismeretlen személyek feltörtek. A helyszínen megállapítást nyert, hogy az egyik parkolóban álló, lezárt tehergépkocsi ajtaját ismeretlen személyek kifeszítették és a kesztyűtartóból készpénzt tulajdonítottak el.

rendbt

Kérjük, hogy az ilyen esetek elkerülése érdekében ügyeljenek autójukra! Lehetőleg forgalmas, jól kivilágított közterületen parkoljanak le!

Soha ne hagyják a járműben a GPS-készüléket és egyéb értékeket, még a kesztyűtartóban sem! Előfordulhat az is, hogy miközben csomagjaikat az autó csomagterébe helyezik el, az ülésen felejtett - látókörből kikerült - táskáikat illetéktelenek kiemelhetik!

Ha a nyitott gépjármű mellett beszélgetésbe elegyednek idegenekkel, legyenek nagyon körültekintőek, mert a tolvajok ritkán vannak egyedül!

Távozás előtt mindig győződjenek meg arról, hogy az autó valóban zárva van! A mai technikai eszközök már lehetővé teszik azt is, hogy távolról hatástalanítsák a központi zár záródását!

A mechanikai eszközöket - kormányzár, váltózár - jól kiegészítik az elektronikai rendszerek. A legtöbb fejtörést az elektronikus indítás gátlóval felszerelt autók okozzák a tolvajoknak!

Ne felejtsék el, hogy csak az üzembe helyezett (bekapcsolt) biztonsági berendezések hatásosak!

Ha mégis megtörtént a baj, hívják azonnal a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 telefonszámon! Ha látták az elkövetőket, próbálja megjegyezni személyleírásukat!

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite