2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyei rendőrségi felhívás!

Rendőrségi felhívás!


A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a téli időszakban a lakás-, pince, melléképületek és hétvégi házakba történő betörések megelőzése érdekében még gondosabban kell eljárni. Óvják lakásukat, ahhoz tartozó raktárhelyiségeiket és hétvégi házaikat a betörőktől.

Rendőr autó002


Pár jó tanács értékeik megőrzésére:


Első és a legfontosabb, ha megnehezítik a lakóházba történő bejutását az illetéktelen személynek azzal, hogy a biztonsági kóddal ellátott lépcsőházajtót minden esetben zárják maguk után.

Huzamosabb távollét esetén kérjenek meg rokont, barátot a lakás rendszeres ellenőrzésére. Lakásukból történő távozáskor győződjenek meg az ajtók és ablakok zárt állapotáról.

olaggergo

HIRDETÉS

A lakat és a „hagyományos" zár már nem véd meg. Többféle módszer egyidejű alkalmazásával érhető el a nagyobb biztonság:
Pl. több ponton záródó bejárati ajtó, retesz, biztonsági lánc, mozgásérzékelő, ajtónyitás érzékelő, lehetőséghez mérten riasztó berendezés.

A garázs és melléképületek esetében mindig győződjenek meg arról, hogy szorosan zár-e az ablak, illetve az ajtó. A bejárati ajtót ellátták-e jó minőségű lakattal, vagy zárral, a lakatpánt jó minőségű-e, és kívülről nem szerelhető csavarokkal látták-e el.

Nyaralók, hétvégi házak, hobbikertek, vagy ideiglenesen nem lakott lakóházaik védelme érdekében rendszeresen ellenőrizzék az épületen (pincén) található nyílászárókat, zárakat. Lakat helyett szereljenek (szereltessenek) fel megerősített biztonsági zárakat. Értékesebb tárgyaikat ( televízió, rádió, drágább kerti gépek stb. ) huzamosabb távollét esetén helyezzék biztonságba. Az ablakokat lássák el védőráccsal. Lehetőségtől függően alkalmazzanak elektronikai riasztórendszereket. Ha nem tartózkodnak ott huzamosabb ideig, lehetőséghez mérten alkalmanként ellenőrizzék a területet, a kertkapuk, nyílászárók, ablakok érintetlenségét.

Ha mégis betörnek a helyszínt ne változtassák meg - mivel értékes nyomokat semmisíthetnek meg -, azonnal értesítsék a rendőrséget !

Kérjük, hogy a helyi lakóközösség figyeljen a szomszédok értékeire, lakásaira is, gyanús idegenekre, akik csak céltalanul járkálnak, várakoznak a lakhelyük környékén.

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

2012-11-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite