2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye is kap pénzt korház fejlesztésre

Több mint 300 millió forintból fejlesztették az edelényi kórház rehabilitációs ellátását


Több mint 300 millió forintból fejlesztették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs ellátását, az egészségügyi intézményben a beruházásnak köszönhetően elkészült egy Légzőszervi Rehabilitációs Centrum - mondta az intézmény főigazgatója a csütörtöki ünnepi átadáson tartott beszédében.

korhazegy

Daher Pierre főigazgató elmondta, az Észak-magyarországi Operatív Program keretében a kórház európai uniós támogatásból és a magyar állam hozzájárulásával csaknem 307 millió forintos beruházást valósított meg. Ennek része egy 89 millió forint értékű eszközbeszerzés, valamint 186 millió forint értékben építészeti munka - ismertette.

Csiba Gábor, a konzorciumvezető Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az edelényi fejlesztés is része annak a sornak, amelyben az észak-magyarországi régió - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye - 11 kórházának a rehabilitációs ellátása újul meg. Az Észak-magyarországi Operatív Program részeként 4,6 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre erre. A projekt célja, hogy a különböző rehabilitációs szakterületekhez a lakosság földrajzi-regionális szinten megfelelően hozzájusson, ezáltal csökkentse az ellátásbeli egyenlőtlenségeket - magyarázta a szakember.

A beruházásnak köszönhetően az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonala javult, elkészült a megfelelő infrastruktúra és számos új, korszerű műszert is beszereztek.

Az edelényi egészségügyi intézmény programjának fő pontja a kórház pulmonológiai profiljához szorosan illeszkedő komplex légzés-rehabilitációs központ kialakítása volt. A beruházásnak köszönhetően egy eddig még hiányzó betegellátási forma jött létre, a központban ugyanis minden olyan ellátást megkapnak majd a betegek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a rehabilitációhoz: gyógytorna, fizikoterápia, gyógymasszázs, sószoba, szakorvosi tanácsadás és inhalációs kezelések is rendelkezésre állnak.

Nagy Szilárd, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kabinetfőnöke arról beszélt, hogy Edelényben hagyománya van a légzőszervi rehabilitációnak. Erre építették fel ezt a rendszert, így mintegy negyedmillió ember részesülhet színvonalas ellátásban.

 

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2015-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite