2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye is részesül a 46,5 milliárd forintos támogatásból

NFÜ: közel 46,5 milliárd forint fejlesztés 420 pályázat támogatásával


Közel 46,5 milliárd forint fejlesztés valósulhat meg a több mint 420 pályázat támogatása révén, amelyeknek finanszírozására most nyílik lehetőség a gazdaságfejlesztés, a környezetvédelem, a közlekedés, valamint a szociális támogatások és az oktatás területén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kedden az MTI-vel.

Pénz4

A közlemény szerint - kormányhatározat alapján - a Regionális Operatív Programok keretében 28 támogatási konstrukcióban az előzőleg forráshiány miatt tartaléklistára került több száz pályázat részesülhet anyagi támogatásban.

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) 30 milliárd forinttal támogatja a gazdaság, a környezetvédelem, a közlekedés- és a humán szolgáltatások területén megvalósuló fejlesztéseket.

Országosan gazdaságfejlesztési céllal több mint 12,1 milliárd forint támogatást kapnak a pályázók. Ez a forrás lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások telephelyeinek fejlesztését, élénkítve a helyi termelést és munkaerő piacot.

A kormányhatározat értelmében a Közép-magyarországi régióban megjelent kiírásokra érkezett pályázatok támogatására összesen 176 vállalkozásnak mintegy 3,8 milliárd forint forrást juttatnak.

A Dél-alföldi, Dél-dunántúli és Közép-dunántúli régióban összesen 6,2 milliárd forint értékű környezetvédelmi fejlesztés valósulhat meg. Omlásveszélyes partfalak stabilizálását is tervezik 3,8 milliárd forint támogatással.

Az Új Széchenyi Terv 6,5 milliárd forintos támogatásának köszönhetően ipartelepítés, telephelyfejlesztés, árvíz utáni helyreállítások, oktatási intézmények fejlesztése és szociális szolgáltatások színvonalának növelése valósulhat meg az Észak-magyarországi régió megyéiben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta Észak-magyarországi régióban a 6,5 milliárd forintból összesen 82 pályázat valósítható meg.

Országosan mintegy 3,4 milliárd forint támogatást kapnak még óvodák, bölcsődék és civil szervezetek is. Emellett 2,5 milliárd forint értékű beruházási támogatás fordítható kerékpárforgalmi hálózatok kialakítására.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-11-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite