2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyei trükközőket lepleztek le a pénzügyi nyomozók

Nógrád megyei trükközőket lepleztek le a pénzügyi nyomozók

Egy Nógrád megyei testvérpár és három társa, feltehetően az áfaszabályok kijátszásával, strómanok bevonásával cégről cégre értékesített drága autókat. Az öt gyanúsítottat kihallgatták a pénzügyi nyomozók, akik egyúttal több mint hatvan helyszínen tartottak házkutatást, hogy összegyűjtsék a bizonyítékokat - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense a Nógrád24.hu-val.

bilincs11

Képünk illusztráció!


A testvérek az érdekeltségükbe tartozó külföldi cégek nevére vásároltak nagy értékű autókat, amiket strómanok vezette magyar cégeknek adtak tovább, végül a járművek többségét nagy haszonnal eladták. A sok cég közbeiktatásának célja minden bizonnyal az áfafizetés elkerülése volt. Tíz autó többszöri eladása révén több mint negyvenmillió forint adóhiányt okoztak az államkasszának. A testvérpár idősebb tagja ráadásul a család román cégének bankszámlájáról ötvenmillió forintot költött magára, ezért sikkasztás bűntett miatt is felelnie kell.


A testvéreket és a cégek ügyvezetőit költségvetési csalás gyanújával hallgatták ki a pénzügyi nyomozók. Az akcióban lefoglaltak két luxusautót több, mint ötven millió forint értékben, közel három millió forint készpénzt és egy széfnyi arany ékszert, hogy az okozott kár megtérüljön. Ha a NAV pénzügyi nyomozóinak gyanúja beigazolódik, az elkövetők akár öt év szabadságvesztéssel is büntethetők.

 

Forrás: NAV

2017-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite