2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye: Javítana a közbiztonságon a Jobbik

Nógrád megye: Javítana a közbiztonságon a Jobbik

A Jobbik egy a közbiztonság javítását célzó csomagot nyújt be az Országgyűlésnek - mondta sajtótájékoztatóján Cseresznyés István a párt Nógrád megyei elnöke, aki katasztrofálisnak minősítette a magyarországi közbiztonságot és a büntetési tételek újragondolását szorgalmazta.

cseresznyesistvan

Az ellenzéki politikus elmondta, jogszabálycsomagjuk vészjelző rendszert biztosítana az időseknek. Szélesebb körben - egyebek mellett óvodák, iskolák, szociális intézmények környékén - javasolják kiépíteni a térfigyelő kamerarendszert. A Jobbik iskolarendőrt javasol a középiskolákba is és növelné a körzeti megbízottak számát.

Azt is indítványozzák, hogy a szabálysértési értékhatár 50-ről 5 ezer forintra csökkenjen - tette hozzá Cseresznyés István, jelezve, hogy ezen javaslataikat korábban egyenként már benyújtották a parlamentnek. A hatályos rendőrségi törvény jelenleg nem segíti a rendőrök hatékony munkavégzését.

Miközben mindennapjainkban, környezetünkben nap, mint nap érzékeljük a közbiztonság siralmas állapotát, addig az új szuper érzékeny traffipaxok segítségével drasztikusan növekednek a közúti ellenőrzések,ezzel együtt a büntetések számai. Van olyan Nógrád megyei város, ahol egy év alatt 83%-al növelték a közúti ellenőrzések számát, ami 34%-os büntetési tétel növekedést okozott. Ezzel szemben a kirótt büntetések mindössze 25%-át sikerült behajtani, érzékeltette a jobbikos politikus, ami jelzi a társadalom teherbíró képességének a határán van. Éppen ezért a Jobbik helytelennek és aránytalannak tartja az ezernyi adóval megnyomorított magyar családok és autós társadalom módszeres bírságolását, fejezte be sajtótájékoztatóját a Jobbik elnöke.

 

Forrás: Nógrád24

 

 

2015-05-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite