2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye önkormányzata civilek segítségét kéri

Nógrád megye önkormányzata civilek segítségét kéri


árvíz03Nógrád megye önkormányzata segítséget kér az árvízi károk enyhítéséhez a vállalkozásoktól, gazdasági társaságoktól, intézményektől, önkormányzatok vezetőitől, képviselőitől, valamint civil szervezetektől és magánszemélyektől. Pénzbeli adományt, munka és építőanyag-felajánlásokat is szívesen fogadnak.


Szabó Péter, a Nógrád megyei önkormányzat illetékese elmondta: a közgyűlés elnöke és a megyei főjegyző - a hivatalosan már megtett lépéseken túl - az összes megyei közalkalmazottat személyes levélben kérte adakozásra. Az önkormányzat számlát is nyitott, a "Nógrád Megye árvízkárosultjainak megsegítéséért!" számlaszáma: 12031005-00156762-01600004.

A szeszélyes időjárás és a hatalmas mennyiségű csapadék miatt a Zagyva és az Ipoly, továbbá több nógrádi patak is rekordmagasságú vizet hozva lépett ki a medréből, és számos nógrádi településen okozott komoly károkat. Annak ellenére, hogy több százan dolgoztak a gátakon, házak omlottak össze vagy károsodtak, megrongálódtak a közművek, utak és családokat, intézményeket kellett biztonságosabb helyre költöztetni, ellátásukról gondoskodni.

A helyreállítás első felajánló közt volt olyan érdi vállalkozás, amely kilenc fővel és saját teherautóval vállalt egy hétvégi önkéntes munkát, s olyan budapesti cég, amely több ezer kilogramm festékkel, vakolóanyaggal sietett a bajba jutottak megsegítésére Nógrádban - tette hozzá Szabó Péter.

 

2010-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite